Högklassig seriefinal

Det bjöds kanske inte på så många mål men matchen i Himmelstalundshallen mellan Vita Hästen och Mora höll riktigt bra klass. 
 
Gästerna startade matchen bäst och det var även dem som tog ledningen när Johan Alcén höll sig framme i en kontring och sett över hela matchen så gjorde man en bra insats, men man saknade kanske den där effektiviteten samtidigt som Johannes Jönsson gjorde en bra match i Hästenkassen. Vita Hästen gjorde också en bra match och (för en gångs skull) så skapade man en hel del chanser, problemet var bara att Dan Bakala stod på huvudet och gjorde den ena omöjliga räddningen efter den andra men när Hästarna fick chansen i powerplay så kunde han inte göra något åt Henrik Thegels kvittering i den andra perioden. 
 
Den tredje perioden blev mållös och det fick avgöras i förlängning där Viktor Amnér blev den store matchhjälten men det var Adam Schmidt som drog igång anfallet så han ska också ha credd för sin insats. Hemmatränaren Niklas Czarnecki var minst sagt nöjd med lagets insats, såhär sa han på presskonferensen efter matchen.
-  Jag skulle vilja säga att det är vår bästa match med tanke på att Mora är så duktiga också, en absolut maxprestation från vårt lag. Bra defensivt, bra offensivt, bra powerplay, bra boxplay rakt igenom. Säsongens bästa fight tycker jag. 
 
MATCHFAKTA 
Vita Hästen - Mora: 2-1 (0-1,1-0,0-0,1-0)
0-1, Johan Alcén (Bengtsson, Mitchell)
1-1, Henrik Thegel (Eriksson, Amnér)
2-1, Viktor Amnér (Schmidt, Armstrong)
Skott: 38-29
Publik: 4349
 
Vad tyckte du om matchen?