Södertälje värvar succélånet

Södertälje har inte haft en bra säsong hittills men de senaste matcherna har man gjort ett lyckat lån som klubben nu väljer att köpa loss. 
 
Det är forwarden Jakob Karlsson som man lånat in från Vimmerby och som gjorde tre poäng på sina två matcher i SSK-tröjan. Den snart 25-årige centern har varit dominant i Hockeyettan de senaste säsongerna och har varit lysande under hösten vilket 27 poäng på 14 matcher är ett bra bevis på. 
- Södertälje är ett homogent lag, som är klart bättre än IK Oskarshamn, dit jag var utlånad tidigare under säsongen. Träningarna är bättre och spelarna rakt igenom lite starkare. Jag tror på en bra utveckling här, säger Karlsson till vhbloggen.blogg.se
 
Foto: Ingela Koponen
 
Samtidigt som det är bra värvning av Södertälje så är det en minst sagt tung förlust för Vimmerby som nu får klara sig utan sin lagkapten och härförare. Under sin tid i Vimmerby (som är hans moderklubb) så har han utvecklats till en riktig klasspelare och ska man vara helt ärlig så är han för bra för Hockeyettan, tidigare har han blivit utlånad till både Karlskrona och Oskarshamn men valt att komma tillbaka trots att han gjort ett bra jobb även på allsvensk nivå men nu vill han alltså ta chansen.