Ny seger för Björklöven

Ikväll tog Björklöven emot Vita Hästen i T3 Center och det skulle bli en jämn tillställning.

Hemmalaget fick en drömstart, redan efter 44 sekunders spel gjorde Stefan Öhman 1-0 och några minuter senare var det Nicklas Johanssons tur att få in pucken bakom Johannes Jönsson i Hästenmålet. Under den första perioden var det Björklöven som hade det mesta av spelet men i slutet fick gästerna in en viktig reducering genom Daniel Åhsberg som verkar ha kommit tillbaka på ett bra sätt från sin skada. Den andra perioden var ganska händelselös och det var fortfarande en öppen historia inför den avslutande perioden. När det var två minuter kvar av matchen så valde Hästen att plocka ut Jönsson från målet men då var Nicklas Johansson framme och kunde sätta sitt andra mål för kvällen och då var segern säkrad för Umeålaget.

Matchfakta, Björklöven - Vita Hästen: 3-1 (2-1,0-0,1-0)
1-0, Stefan Öhman (Palmebjörk)
2-0, Nicklas Johansson (Harty)
2-1, Daniel Åhsberg (Petersson)
3-1, Nicklas Johansson (Palmebjörk)
Skott: 20-22
Publik: 3116

Trots segern ligger Björklöven kvar som nästjumbo i tabellen men glappet upp till de andra lagen har minskat medans Vita Hästen ligger trea, en poäng bakom serieledande Asplöven. Just Asplöven åkte på en rejäl förlust, gästande Västerås vann med hela 2-6 och i Timrå segrade hemmalaget med stabila 5-2 mot Karlskrona.