Stark höst för Vita Hästen

Norrköpingsklubben har fått en riktigt bra start, inte bara i allsvenskan utan även i olika juniorserier. I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur det går för tre av lagets sektioner - A,J20 samt J18-laget. 
 
A-LAGET (Hockeyallsvenskan)
Det var inte många som trodde på nykomlingen, vissa experter sågade laget vid fotknölarna men de har blivit motbevisade. Redan i seriepremiären visade man lite av sin potential när man bortaslog Västerås med 2-5 och sedan följde man upp det med en suddenseger hemma mot storfavoriten Malmö. Sedan dess har det gått lite upp och ner där fyra matcher utan seger varit botten medans bortasegrar mot både Mora och Malmö varit toppen. Just nu ligger laget tvåa i tabellen och har bara tre poäng upp till förstaplatsen som Malmö lagt beslag på (man har även en match mindre spelad än storklubben i söder). De har visat på styrka genom att behålla en plats i toppen trots att lagets skyttekung, Justin Donati, saknats de senaste matcherna. 
 
Mycket av lagets framgång ska man tacka tre herrar för, dels VD:n Fredrik Jensen som fått ihop ett bra lag som kanske inte har de största stjärnorna men som ändå har flera riktigt bra spelare samtidigt som man har en lokal anknytning på ett flertal lirare. Sedan måste man även hylla den nya tränarduon, Mikael Johansson och huvudtränaren Niklas Czarnecki har plockat ut massor av det spelarmaterialet man fått chansen att förfoga över och de verkar ha en spelide som passar truppen perfekt - hårt jobb och en tät defensiv. 
 
Topp 3 poängspelare i laget 
Marcus Eriksson, 14 poäng (3+11)
Justin Donati, 9 poäng (7+2)
Daniel Åhsberg, 9 poäng (5+4)
 
Topp 3 poängspelare (backar)
Viktor Amner, 7 poäng (4+3)
Sean-Michel Sunnqvist, 4 poäng (0+4)
Morgan Hassel, 3 poäng (2+1)
 
Flest utvisninsminuter
Riley Armstrong, 20 minuter
Juha Uotila, 20 minuter
Daniel Åhsberg, 14 minuter 
 
Målvakterna 
Axel Brage, 11 matcher, 23 insläppta mål, 93.45%. 
Johannes Jönsson, 7 matcher, 10 insläppta mål, 94.90%. 
 
 
 
 
 
J20-LAGET (J20-Elit)
J20-laget är lite i samma läge som A-laget, man hade inte så stora förväntningar på sig inför säsongen, man kommer som nykomling men har åtminstone överträffat mina förväntningar och ligger tvåa efter nio omgångar. Laget har tre poäng upp till serieledande Mariestad som också trummat på riktigt bra. 
 
Två anledningar till lagets framgångar kan man hitta i special teams där man har seriens näst bästa powerplay (26.92%) och i numerärt underläge är man faktiskt bäst av alla med sina 88.57%. Man har även en bra förstemålvakt i form av William Lundsten som faktiskt blev upplockad till A-laget i den senaste omgången.
 
Topp 3 poängspelare i laget 
Emil Rooth, 12 poäng (7+5)
Filip Stensson, 12 poäng (5+7)
Niklas Ellbrant, 8 poäng (4+4)
 
Topp 3 poängspelare (backar)
David Berlin, 8 poäng (2+6)
Emil Karlsson, 4 poäng (3+1)
Ludvig Martinsson, 3 poäng (1+2)
 
Flest utvisningsminuter
Emil Karlsson, 37 minuter
Carl-Fredrik Brodin, 29 minuter
Ken Kindborn, 20 minuter
 
Målvakterna 
William Lundsten, 8 matcher, 16 insläppta mål, 92.20%. 
Tim Kallin-Hansen, 1 match, 5 insläppta mål, 79.17%. 
 
 
 
 
J18-LAGET (J18 Division 1)
Här har vi ett lag som kanske inte riktigt nått upp till samma nivå som de två ovanstående, man ligger sexa men har en match mindre spelat än många andra lag och skulle man vinna nästa match så hoppar man upp ett par placeringar. Det vore kul om laget blir slagkraftigare ju längre säsongen går för det här är ju spelare som på sikt ska slå sig in i J20-laget och kanske även i A-laget i framtiden. 
 
Två positiva saker är att laget är ett av de främsta i serien när det handlar om effektivitet och i boxplay är man fyra i serien med sina 88.89%. 
 
Topp 3 poängspelare i laget 
Kasper Pettersson, 9 poäng (3+6)
Linus Lundahl, 7 poäng (4+3)
Philip Lekander, 6 poäng (4+2)
 
Topp 3 poängspelare (backar)
Andreas Alvarsson, 4 poäng (1+3)
Alexander Bjurman, 2 poäng (0+2)
Hannes Rydin-Irebro, 2 poäng (0+2)
 
Flest utvisningsminuter
Oskar Eriksson, 24 minuter
Philip Lekander, 6 minuter
Anton Pettersson, 6 poäng 
 
Målvakterna
Tim Kallin-Hansen, 2 matcher, 4 insläppta mål, 91.49%. 
Albin Svensson, 1 match, 2 insläppta mål, 92.59%. 
Emil Österholm, 1 match, 5 insläppta mål, 84.38%.