Troja krossat i toppfighten

Kvällens höjdare i den södra serien var matchen mellan Tingsryd och Troja/Ljungby, och det skulle visa sig bli en tuff match för gästerna.

Det var hemmalaget Tingsryd som dominerade i Nelson Garden Arena, efter sjutton minuters spel gjorde Hannes Johansson 1-0 och det skulle faktiskt visa sig bli det matchavgörande målet men inte kvällens för i den andra perioden fortsatte TAIF att göra mål, både 2-0 och 3-0 kom genom Filip Owesson innan perioden var färdigspelad. Troja hade inte mycket att sätta emot ikväll, man fick slita för att skapa chanser och deras självförtroende höjdes knappast av att hemmalaget ångade på och gjorde ytterligare två mål i den avslutande perioden.

Tingsryd gav ett rejält styrkebesked ikväll, trots att de möter ett lag som spelade allsvensk hockey förra säsongen och som fortfarande har många bra spelare så lyckades man skapa många chanser och få riktigt bra utdelning på sina chanser samtidigt som Wictor Ragnewall spelade bra i kassen.

Matchfakta, Tingsryd - Troja/Ljungby: 5-0 (1-0,2-0,2-0)
1-0, Hannes Johansson
2-0, Filip Owesson (Nilsson, Lindarv)
3-0, Filip Owesson (Netterberg, Lindarv)
4-0, Pontus Netterberg (Owesson, Svensson)
5-0, Markus Persson (Johansson)
Skott: 33-19