Vinst för Skövde

Igår var det dags för Skövde att slipa formen och man bjöd in Vimmerby för att mäta sina krafter inför drygt 350 åskådare i Billingehov. Matchen började perfekt för hemmalaget, klockan hade inte ens slagit 04:00 innan Viktor Jörnevik kunde sätta ledningspucken och det skulle (överraskande nog) bli matchens enda mål och SIK kunde därmed inkassera en ny vinst under försäsongen. Trots vinsten verkade inte hemmatränaren Anders Spaak helt nöjd med lagets insats.
- Det är ett bra lag vi möter, men många gånger är det vi själva som gör dem möjligheter att göra saker, säger Spaak till klubbens hemsida.
 
Trots att man inte är helt nöjda med insatsen så tycker jag ändå att man ska vara nöjda med att vinna mot ett lag som Vimmerby, oavsett om det är försäsong eller inte. Det kan vara värt att notera att den gamle Vimmerby-keepern Robin Andersson fått en bra start på säsongen och idag räddade han samtliga 26 skott som kom flygande. Nu väntar nya utmaningar för Skövde, den här veckan ska man vara med i en cup i grannstaden Mariestad där man bland annat kommer få möta topptippade Troja/Ljungby.
 
MATCHFAKTA: Skövde - Vimmerby: 1-0 (1-0,0-0,0-0)
1-0, Viktor Jörnevik (Rundqvist, Persson-Riis)
Skott: 19-26
Publik: 352 (Billingehov)