Gårdagens playoffmatcher

IGÅR VAR DET FULL FART I PLAYOFFSPELET, SÅHÄR GICK DET! 

GÅRDAGENS RESULTAT 
Östersund - Kovland: 11-2 (2-0 i matcher till Östersund)
Huddinge - Haninge Anchors: 6-1 (1-1 i matcher)
Piteå - Örnsköldsvik: 5-2 (2-0 i matcher till Piteå)
Troja/Ljungby - Kumla: 4-2 (2-0 i matcher till Troja-Ljungby)
Tingsryd - KRIF: 4-2 (2-0 i matcher till KRIF)
Västervik - Mariestad: 5-2 (2-0 i matcher till Västervik)
Hudiksvall - Åker/Strängnäs: 5-3 (2-0 i matcher till Hudiksvall)
Kristianstad - Helsingborg: 6-3 (1-1 i matcher)
 
Som ni ser så är Östersund, Piteå, Troja-Ljungby, Tingsryd, Västervik och Hudiksvall klara för playoff 2 medans Huddinge och Kristianstad tvingade fram ett tredje möte och deras matcher spelas om ett par timmar. Östersund hade inga som helst problem hemma mot Kovland utan de ledde med hela 7-0 efter två spelade perioder och då var matchen avgjord, på förhand trodde en del att Örnsköldsvik skulle kunna skrälla mot Piteå men även om det blev ett ganska jämnt första möte så var Piteå tillslut starkare och man går välförtjänt vidare till nästa runda. 
 
KRIF har spelat klart för säsongens medans Tingsryds äventyr fortsätter. Foto: Alexander Viktorson
 
Hudisvalls seger mot Åker/Strängnäs har vi redan avklarat i ett tidigare inlägg så det finns inte så jättemycket att säga om just den matchen, HHC var effektiva framåt medans Åkers defensiv inte riktigt höll samma klass och även offensiven krånglade under vissa stunder. Troja ska gå vidare från ett möte mot Kumla och det gjorde man även, de hade inga större problem varken i första eller andra mötet och laget känns lite som en outsider i fortsättnningen. Tungviktsmötet mellan Tingsryd och KRIF blev inte riktigt så spännande som man hoppats på, gästerna från Blekinge räckte inte riktigt till utan TAIF går vidare välförtjänt och det ska bli intressant att se hur lång laget kan ta sig den här säsongen. 
 
Om ett par timmar möts som sagt var Huddinge och Haninge samt Kristianstad och Helsingborg, det känns som hemmalagen BORDE ta hem segrarna, de är starkare på pappret och ska faktiskt vara missnöjda om man skulle åka ut redan nu, speciellt Huddinge har ett uttalat mål att gå hela vägen den här säsongen och då ska an ju klara av att vinna ett möte mot en nykomling.