Inför eftermiddagens playoffmatcher

IDAG FORTSÄTTER PLAYOFF 2 MED SIN ANDRA RUNDA, HÄR KOMMER LITE KÖTT PÅ BENEN INFÖR DAGENS MATCHER! 

PITEÅ - TROJA/LJUNGBY 
Förra matchen: 3-1 till Troja-Ljungby
Kommentar: Troja ligger bra till efter att ha vunnit sin hemmamatch men nu har man fått gjort en lång resa norrut och det kommer bli en tuff match idag, Piteå brukar vara starka på sin hemmaplan. Det känns som Piteå har en bra chans att vinna idag, man gjorde en ganska bra bortamatch och det avgjordes faktiskt inte förens det återstod drygt tre minuter av matchen. I förra vårens allsvenska kvalserie möttes lagen en gång uppe i Piteå och då vann faktiskt gästerna med 3-4 efter att Vincent Rocco gjort det avgörande målet redan i den andra perioden, det kan vara värt att notera inför dagens möte. 
 
HUDDINGE - ÖSTERSUND
Förra matchen: 5-2 till Östersund
Kommentar: Huddinge fortsätter att ha kniven mot strupen när det är dags för sina hemmamatcher, i PO1 förlorade man den första matchen mot Haninge och i torsdags gjorde man samma sak mot Östersund och den gången förlorade man rent resultatmässigt ganska stort så det gäller att höjer sig om de ska ha fortsatt liv i den här serien. Östersund däremot har ett bra utgångsläge, man gjorde en fin hemmamatch och borde kunna spela utan någon större press i dagens möte. 
Vi ska komma ut hårdare i första och fortsätta att stänga ner dom över hela banan och inte bjuda på något, säger Östersundsbacken Tobias Ekberg till klubbens hemsida inför dagens match. 
 
VÄSTERVIK - HUDIKSVALL 
Förra matchen: 5-3 till Västervik
Kommentar: Västervik gjorde en bra andraperiod uppe i Hudiksvall och det var den som grundlade segern, ikväll har man hemmaplansfördel och det kan mycket väl bli avgörande för VIK brukar spela väldigt bra när de är hemma i kuststaden. För Hudiksvall gäller det att höja sig sett från förra mötet och det borde de kunna lyckas med, man verkar ha fått en bra uppladdning och skadeläget ser ganska ljust ut. För VIK:s del ser det också relativt bra ut rent skademässigt, Richard Dahl och Nikita Kolesnikovs saknas medans både Thom Nordin och Linus Boström är tillbaka i laguppställningen. 
 
KRISTIANSTAD - TINGSRYD 
Förra matchen: 4-3 till Tingsryd 
Kommentar: Det bjöds på en målrik första match mellan de här lagen och det kan vi nog även förvänta oss idag, senast lagen möttes i Kristianstad så vann hemmalaget med 4-3 efter straffar, den gången var det Benoit Doucet som gjorde det avgörande målet. Det känns som KIK fortfarande har en god chans att gå vidare till Playoff 3 men då måste man vara tätare i defensiven och inte släppa så mycket onödiga chanser för det skulle kunna stå laget dyrt.  

HUR TROR DU DAGENS MATCHER SLUTAR?