Dagens allettanmatcher

IDAG SPELAS TRE MATCHER I ALLETTORNA, HÄR KOMMER LITE TEXT INFÖR DEM!

Wings - Kalix (Allettan norra)
Här möts två lag som inte riktigt fått ut det de hoppats på, jag hade lite mer förväntningar på Kalix men man har bara spelat ihop en poäng på de första sex omgångarna. Igår föll Wings hemma mot Piteå (3-6) medans Kalix förlorade med 3-1 på Gotland mot Visby/Roma så det är två lag med lite sargat självförtroende som möts, jag sätter en liten fördel till hemmalaget i den här matchen. Wingsforwarden Marcus Waldehagen stod för två assist mot Piteå igår och är en riktig nyckelspelare för 08-klubben.

Visby/Roma - Piteå (Allettan norra)
Piteå har en utmärkt chans att ge sig in i toppstriden men då måste man besegra Visby/Roma som står för motståndet. Som ni redan läst så vann båda lagen igår och jag tycker Piteå gjorde en imponerande första period mot Wings då man gick ifrån till 0-3, samma resultat hade visserligen Visby/Roma också så vi kan nog förvänta oss en rätt jämn batalj på ön. Håll ett extra öga på Andreas Gröndahl, Visbyforwarden stod för två mål på mindre än två minuters spel mot Kalix. Även Piteås Tim Öquist stod för två mål i gårdagens omgång så honom kan det också vara värt att kolla in.

Tranås - Tingsryd (Allettan södra)
Det här är dagens hetaste match, Tingsryd har det fortfarande ganska tungt men för Tranås är det här en väldigt viktig match. Om hemmalaget vinner och tar tre poäng så kan man gå upp på andraplatsen i tabellen och då är man verkligen med i toppstriden så för dem ligger det lite extra i potten idag. Hemmalagets målvakt, Emil Jidskog, är en av seriens just nu bästa på sin position, han tog 40 skott senast mot Pantern och ligger tvåa i målvaktsligan med fina 93.84 i räddningsprocent.