Storseger för Kristianstad

1-5 segern borta mot Tingsryd imponerade och ikväll fortsatte Kristianstad att visa att klubben är en riktig utmanare i den södra allettan.

Vimmerby stod för motståndet och tittar man på skottstatistiken (39-40) så skulle man kunna tro att det var en ganska jämn match men redan efter drygt nio minuters spel stod det 4-0 på resultattavlan och gästerna valde att byta ut Calle Brattenberger mot Marcus Evertsson men det gav ingen vidare effekt och efter den första perioden ledde Kristianstad med hela 5-0 och matchen kändes avgjord redan där. KIK är ett väldigt offensivt lag och man fortsatte att forcera mot Vimmerbykassen, under tolv minuter av den andra perioden gjorde man tre mål och Niklas Svenssons reducering till 5-1 hamnade i skymundan.

I den tredje perioden lyckades Vimmerby blodflödet samtidigt som man faktiskt fick in två puckar bakom Joakim Strandberg i Kristianstadmålet men sett till hela matchen så var det givetvis en mörk kväll för smålänningarna.
Kristianstad gör en väldigt bra match och man känns som seriens bästa lag rent offensivt samtidigt som defensiven just nu också ser bra ut men hur blir det när/om de sätts på riktig press, pallar backarna trycket eller lämnar de målvakten ensam?

Jag måste erkänna att ja tycker lite synd om Vimmerby, man har förlorat tre nyckelspelare till allsvenskan de senaste veckorna och det skulle slå hårt mot vilket lag som helst i den här serien. Inför säsongen kändes det som laget hade det som krävdes för att ta sig riktigt långt men nu är man inte tillräckligt starka och jag tror inte vi får se laget mer efter allettan.