Vita Hästen värvar back

VITA HÄSTEN HAR LITE PROBLEM MED DEFENSIVEN OCH NU HAR DEN ALLSVENSKA NYKOMLINGEN AGERAT. 

För några dagar sedan lånade klubben in Marcus Pettersson från Skellefteå och den här gången har man hittat en defensiv kugge från en annan stor klubb, det är AIK-backen Albin Lorentzon som är klar för Hästarna. 29-åringen har haft en ganska skadefylld säsong där det bara blivit elva matcher och en assistpoäng, inte riktigt vad "gnaget" hade hoppats på inför säsongen. 
Albin är en utpräglad defensiv back med gott om rutin och rötter i Östergötland. Han kommer att göra oerhörd nytta i vårt lag med sitt fräna och hårda spel. Dessutom är han en bra kille som kommer att passa bra in i laget och organisationen, säger Vita Hästens VD Fredrik Jensen till klubbens hemsida. 
 
 
Det känns som man siktar framåt med den här värvningen, kontraktet sträcker sig nämligen över nästa säsong vilket visar att de har förhoppningar både på Lorentzon och på att de ska hålla sig kvar i allsvenskan. Den defensive backen har hunnit samla på sig en hel del rutin, redan säsongen 2003/04 kom debuten i elitserien med Linköping och sedan dess har det blivit 165 matcher på högsta nivå men även 113 allsvenska matcher samt en säsong i norska högstaligan. 
 
Jag är osäker på hur statusen är på Lorentzon men såhär skrev man på AIK:s hemsida den sjunde Januari, då hade han problem med sin axel: 
Albin kommer gå för fullt från och med måndag har vi sagt. Det är möjligt att han är tillbaka i matchspel under nästa vecka.