Back klar för Östersund

HÄR KOMMER LITE NYHETER FRÅN ÖSTERSUND. 
 
Östersund har seglat upp som en av de stora förhandsfavoriterna under sommaren och det känns som laget från Jämtland borde ha goda chanser att ta sig långt den här säsongen, idag har man gått ut med en ny spelarförstärkning som man hoppas ska göra lagets defensiv bättre. Det är backen Alex Rönning som ansluter till klubben från Mörrum där han spenderat den senaste säsongen men 22-åringen har tidigare även spelat en säsong i Hockeyettan med Kristianstad. 
Det är en stor, kraftfull, defensiv back med bra handleder och bra förstapass och tillsammans ska vi kunna utveckla honom. Han har landslagsmeriter från både Sverige och Finland och är en oerhört ung, ambitiös kille som vill framåt och uppåt i seriesystemet, säger sportchefen Mikael Eriksson till klubbens hemsida. 
 
Samtidigt som Rönning presenterats för klubben så stod det även klart att backen Joel Asp lägger skridskorna på hyllan, 29-åringen har spelat fem säsonger i Östersund och har även representerat både Asplöven och moderklubben Kiruna i Hockeyettan. 
 
FAKTA: ALEX RÖNNING
Ålder: 22 år. 
Position: Back. 
Statistik förra säsongen: 43 matcher, 0+1=1 poäng, 14 utvisningsminuter (Mörrum). 
Statistik i Hockeyettan totalt: 75 matcher, 0+6=6 poäng, 34 utvisningsminuter. 
Meriter: J18-Guld (08/09), J20-Guld (12/13), J20-Silver (11/12), 15 juniorlandskamper.