Modo kopplar greppet

IKVÄLL VAR DET DAGS FÖR DEN ANDRA RONDEN I SHL-KVALET MELLAN MODO OCH VITA HÄSTEN!

Den här gången stod Vita Hästen för värdskapet men man var inte så värst välkomnande för Norrköpingslaget öppnade matchen i ett rasande tempo och skapade snabbt flera vassa chanser kring Linus Ullmark i Modomålet, problemet var bara att pucken inte ville leta sig in i nätmaskorna. Istället blev det Modo som gjorde kvällens första mål när lagkaptenen Jonas Ahnelöv hittade rätt bakom Henrik Lundberg, det var Stockholmarens fjärde mål för säsongen.

Om hemmalaget hade ett spelmässigt övertag i den första perioden så började matchen jämna ut sig efter pausvilan, det kändes som Modo tagit rätt bra kontroll över matchen och läget blev ännu ljusare för dem när Marcel Hossa kunde utnyttja ett litet misstag av hemmakeepern och plötsligt stod det 0-2 till gästerna från västernorrland. Efter målet tog Modo över taktpinnen och man kunde kontrollera matchen på ett bra sätt, visst skapade hemmalaget en hel del vassa chanser men pucken ville inte in och gästerna kunde istället inkassera sin andra seger.

Nu känns det som Modo har ena foten i SHL medans Vita Hästen har en rejäl utmaning framför sig, på söndag är det dags för den tredje ronden lagen emellan.

VITA HÄSTEN - MODO: 0-2 (0-1,0-1,0-0)
0-1, Jonas Ahnelöv (Possler)
0-2, Marcel Hossa (Pettersson, Possler)
Skott: 24-41
Publik: 4637 (Himmelstalundshallen)