Tunga tapp i Skaraborg

BÅDE SKÖVDE OCH MARIESTAD MISTER SPELARE. 

 
När både Vimmerby och Västervik flyttats till den södra serien så borde läget vara gynnsammare för Skövde och Mariestad men idag kom lite dystra nyheter från klubbarna. Mariestadsbacken Linus Johansson är klar för spel hos nykomlingarna Köping, han har spelat i BOIS de två senaste säsongerna vilket resulterat i elva poäng på 81 matcher för den snart 22-årige Göteborgaren. 
Vi får in en tvåvägsback som är användbar i alla spelformer. Han kan också spela fysiskt och  backar inte undan ute på rinken. Han har dessutom rutin från HockeyEttan och vet vad som krävs, så skriver Köping om nyförvärvet på sin hemsida. 
 
Men det är inte bara Mariestad som tappar en back, Skövdes Mattias Gudmundsson har beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan. Den 29-årige backen har haft problem med sitt knä och nu känner Skövdesonen att han inte skulle klara av en hel säsong. Det här är ett tungt tapp för SIK, man tappar en kulturbärare som gjort åtta säsonger i klubbens A-lag och som är en av få som var med när man höll till i allsvenskan (2004/05). 
 
 Nu är det färdigspelat för backen med de stora plösarna (nummer 5). Foto: Ingela Koponen