INFÖR: Vimmerby - Västervik

En av kvällens riktiga höjdare i Hockeyettan är derbyt mellan Vimmerby och Västervik. 
 
De heta derbyna mellan Skövde och Mariestad har dominerat under en ganska lång tid men på senare tid har derbymötena mellan Vimmerby och Västervik gårr förbi och seglat upp som en av hela Hockeyettans hetaste drabbningar, kvällens möte känns extra hett eftersom båda lagen spelat bra under hösten. Västervik leder den södra serien efter att ha samlat ihop 45 poäng på 18 spelade matcher men Vimmerby ligger inte långt efter, deras 41 poäng räcker till en tredjeplats och då förstår ni att det ligger viktiga poäng i potten den här kvällen.
 
Det brukar bli heta duster mellan Vimmerby och Västervik. Foto: Ingela Koponen
 
 
Att Västervik skulle spela bra var nog ingen överraskning, man gjorde en bra säsong ifjol och har byggt vidare på det samtidigt som man lyckats bra med sina värvningar. Att Vimmerby ligger med uppe i toppen var lite mer oväntat, det kändes som man kanske skulle få det svårt när man tog steget ner till den södra serien men man har spelat väldigt bra och kommer senast från en vinst hemma mot Kristianstad (2-1). För många har alltså Vimmerby varit en positiv överraskning men en som gillade dem bättre förr var Västerviks lagkapten Joakim Englund.
- Om jag ska vara ärlig, vilket jag ioförsig alltid är, så gillar jag förra årets Vimmerby mycket bättre än årets. Det händer liksom ingenting, de bjuder inte på någonting. De gnetar sig till målsnåla uddamålssegrar på löpande band till synes oavsett vad motståndet heter, skriver backen på sin blogg. 
 
Trots att Västervik leder serien så sätter jag nog min slant på Vimmerby ikväll, man har spelat bra och kan säkert höja sig ytterligare ett snäpp nu när man ska ta sig an sin stora rival. 
 
Vad tror du om kvällens match?