Prestigevinst för Örnsköldsvik

Örnsköldsvik tog något av en prestigeseger ikväll.

Örnsköldsvik jagar en plats i allettan och hittills har de spelat ganska bra den här säsongen, man jagar seriefyran Kalix och ikväll var man ute efter att närma sig dem ytterligare men då krävdes poäng mot serieledarna Östersund. Laget från Ö-vik stod för en riktigt fin insats och man fick en bra start på matchen, i slutet av den första perioden gjorde man både 1-0 & 2-0 och när halva matchen var spelad stod det 3-0 på resultattavlan. Gästerna skapade en del vassa chanser men fick vänta till mitten av den tredje perioden innan de fick utdelning då Daniel Magnusson reducerade till 3-1 men närmare än så kom man inte ikväll.

För Östersund borde den här förlusten kännas ganska tung, inför kvällen hade man 16 (!) raka segrar men nu fick man känna på hur det känns att förlora igen, något man inte gjort sedan den förste Mars (i tävlingssammanhang). Örnsköldsvik ska vara mer än nöjda med kvällens insats, man slår seriens bästa lag och den interna striden mot Kalix lär fortsätta ända in i slutomgångarna.