Hockeyettantipset - västra serien

Nu är det dags att fortsätta tippa hur jag tror det kommer sluta i Hockeyettans olika grundserien och den här gången har turen kommit till den västra serien, en serie som tappat lite styrka sedan både Vimmerby och Västervik tagit steget söderut men som ändå känns spännande och väldigt oviss.
 
TABELLTIPSET
1. Skövde
2. Tranås
3. Enköping
4. Mariestad
5. Kumla
6. Borlänge
7. Lindlöven
8. Forshaga
9. Grästorp
10. Surahammar
11. Arboga
12. Köping
 
Är det dags för Skövde att ta seriesegern? Foto: Alexander Viktorson
 
Här tror jag att det kommer bli en strid om förstaplatsen mellan Tranås och Skövde, båda lagen ser intressanta ut på pappret och även om TAIF kanske är lite vassare rent truppmässigt så tror ja faktiskt att det kan vara Skövdes tur att vinna serien. På målvaktssidan ser det bra ut och Robin Andersson har storspelat under försäsongen samtidigt som man fått behålla en hel del av sina offensiva nyckelspelare, sedan har man fått in en rutinerade tränare i form av Anders Spaak och det känns som man borde vara med uppe i toppen. Tranås har också ett bra lag på pappret, man har en av hela Hockeyettans bästa målvaktssuppsättningar och flera intressanta nyförvärv med potential så visst lär smålandsklubben vara med och kriga uppe i den absoluta toppen.
 
Bakom dem tror ja vi hittar seriens överraskning - Enköping. Klubben har haft ett par svaga säsonger men nu är man på gång igen och värvningarna under sommaren imponerar, spelare som Magnus Svanberg, Kevin Weiskog och inte minst Fredrik Abrahamsson ger extra spets och nu kan det vara dags för klubben att få spela allettanhockey igen. Det lär bli en strid om den sista allettanplatsen och den tror jag kommer vara mellan Mariestad och Kumla där BOIS tillslut drar det längsta strået, man har lite mer rutin och är säkert revanschsugna efter förra säsongen som inte var så lyckad. Kumla lever mycket på sitt målvaktsspel och det gäller att Tim Harrysson fortsätter storspela om man ska vara med i racet om en placering bland dem fyra främsta.
 
Om vi tar en titt i botten så känns det ganska givet att nykomlingen Köping är där, man har en ganska orutinerad trupp och man valde att inte förstärka med så många nyförvärv vilket kan visa sig vara ett misstag även om man gillar satsningen på "egna" spelare. Lindlöven och Forshaga är två lag som kan göra hyfsat bra säsonger, det förstnämna laget har flera intressanta nyförvärv samtidigt som Jörgen Jönsson kanske kan få fart på Forshaga.
 
Hur tror du den västra serien slutar?