INFÖR: Gripen - Valdemarsvik

Ikväll är det dags för två av Hockeytreans mest topptippade lag att slipa på formen, det är Nyköpingslaget Gripen som tar emot Valdemarsvik i Lilla Hallen. Gripen kommer senast från en 1-2 förlust mot Nacka medans Valdemarsvik föll i sin säsongspremiär borta mot Kalmar (3-4), just den matchen blev väldigt omskriven men nu siktar WIF-tränaren Björn Olsson framåt.
- Vi fick inte så mycket möjligheter att spela 5-5 senast så vi hoppas på en bättre match denna gång där vi får möjlighet att se hur vårt grundspel fungerar och vilka delar vi behöver lägga fokus på de kommande veckorna inför seriestarten, säger han till klubbens hemsida.
 
I Gripens laguppställning kan vi notera att backvärvningen Emil Karlsson gör sin debut, 19-åringen har tidigare spelat i Nyköping, Timrå och Vita Hästen (samtliga på J20-nivå). Klubben beskriver honom som en klassback så det är tydligt att de har höga förväntningar på backen.
 
Tittar man på lagens trupper så finns det flera likheter, både Gripen och Valdemarsvik har värvat in rutinerade namn under sommaren och det är verkligen två klubbar på framfart som deras respektive städer hoppas mycket på. I Gripen är det Markus Andersson med 125 allsvenska matcher på CV:t som är säsongens "stjärnvärvning" medans Valdemarsviks förstärkning i form av Linus Näsström från allsvenska Vita Hästen är deras namnmässigt starkaste värvning.