Kvällens resultat i Hockeyettan

Helgen avslutades med en hel rad intressanta matcher i Hockeyettan, här kommer en summering av hur det gick i dem! 
 
Kvällens resultat
Norra serien
Brunflo - Kalix: 1-5
Östersund - Kiruna: 4-3 (efter straffar)
Härnösand - Vännäs: 2-3
Örnsköldsvik - Piteå: 0-3
Sollefteå - SK Lejon: 4-1
Östra serien
Haninge Anchors - Södertälje: 3-6
Vallentuna - Sollentuna: 1-2
Huddinge - Wings: 7-1
Hammarby - Visby/Roma: 3-4
Åker/Strängnäs - Väsby: 4-3 (efter straffar)
Tierp - Hudiksvall: 2-14
Västra serien
Skövde - Lindlöven: 3-4
Köping - Kumla: 3-5
Grästorp - Borlänge: 2-3 
Enköping - Forshaga: 6-4
Mariestad - Tranås: 2-3
Södra serien
Kristianstad - HC Dalen: 5-1
KRIF - Halmstad: 3-1
Helsingborg - Nybro: 2-5 
 
Kvällens vinnare: Lindlöven. Det är kanske ett lite överraskande val men laget har fått en bra start på serien och mot topptippade Skövde kom tredje raka segern. Om man fortsätter att spela på ett liknande sätt så kan man mycket väl vara med och slåss om en allettanplats. 
 
Kvällens förlorare: Tierp. Att laget skulle få det tufft den här säsongen var ganska väntat men man får inte falla ihop och förlora med tolv puckars marginal på hemmaplan, det är för dåligt. 
 
Kvällens nykomling: Nykomlingarna fortsätter att ha det tungt och ikväll blev det inga poäng för varken Brunflo, Härnösand eller Köping. 
 
Kvällens spelare: Pontus Wernerson-Libäck. Visst, motståndet var inte så tufft men det är ändå imponerande att stå för tre mål och en assist i samma match. 24-åringen är en av Hudiksvalls viktigaste spelare och måste fortsätta att hålla en hög klass om det ska bli en lyckad säsong. 
 
I övrigt kan vi notera att Tranås fått fart på spelet och ikväll tog man en meriterande vinst mot Mariestad efter att Sebastian Ottosson gjort det avgörande målet. Nu ligger smålänningarna på en tredjeplats, två poäng bakom serieledande Kumla som tog sin tredje raka seger (3-5) borta mot Köping. Uppe i norr fortsätter Östersund att vinna men det är faktiskt Piteå som leder serien, ikväll tog man tre poäng borta mot Örnsköldsvik efter att Joel Vännström gjort en stark målvaktsinsats när han räddade samtliga 34 puckar som kom flygande. 
 
Skövde är ett topptippat lag men man har en del att slipa på och ikväll kom en tung förlust hemma mot Lindlöven, nu ligger laget sjua och man är två poäng bakom lokalrivalen Mariestad. Nere i söder kan vi notera att Kristianstad fortsätter att göra det som förväntas av dem, KRIF tog en viktig seger mot Halmstad och Nybro tog sin första seger i bortamatchen mot Helsingborg. 
 
Vad tycker du om ditt lags insats i den här omgången?
3
Anonym

Är inte 5 mål i samma match mer imponerande som Magnus Nilsson gjorde för Hudiksvall? Istället för 3 mål och 1 assist för Pontus. Viktigt att de fick göra mycket mål och få upp självförtroendet.

Anonym

Lindström, två mål och fyra ass.

Anonym

Kiruna vinner skotten med stor marginal och tar Östersund till straffar. Det är bra! Jag är imponerad.