Vita Hästen lånar back

Nu kommer beskedet Hästens supportrar väntat på - en back är klar för laget. 
 
Igår kom nyheten att klubben lånat in forwarden Johan Adolfsson från Örebro och idag går man ut med att man hittat en ersättare till backen Morgan Hassel som ser ut att missa resten av säsongen. Valet föll på Andreas Söderberg, en lovande 19-åring som startat säsongen med att spela sju matcher i Skellefteås J20-lag men som nu ska få speltid på seniornivå. 
- Andreas är en målmedveten och ambitiös idrottsman som är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Vi är naturligtvis nöjda med värvningen och hoppas att vi kan ge honom möjligheten att utvecklas med hjälp av A-lagsspel, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida. 
 
Söderberg är en Skellefteåfostrad back som spelat sig fram till J20-laget och där har han gjort över 80 matcher, så sent som i söndags var han med på isen när laget besegrade Västerås med 1-4. Förra säsongen var ett steg i rätt riktning för den lovande backen, under sommaren draftades han av Chicago och senare under säsongen fick han debutera i juniorlandslaget & chansen för honom att få spela mer i landslaget ökar nu när han får visa upp sig på seniornivå. 
 
Det är svårt att veta hur lyckat det här lånet blir men förra säsongen gjorde man ett riktigt kap när Marcus Pettersson lånades in och med lite tur kan det kanske gå bra även för Söderberg (även om det känns som att Pettersson hunnit lite längre på sin karriär). Söderberg kommer vara med på isen redan under kvällens match mot Björklöven.