Backlöfte till Almtuna

Uppsalalaget fortsätter att visa framfötterna under silly season. 
 
Almtuna ser ut att få till ett riktigt intressant lag, redan i början av månaden hade man förstärkt med flera intressanta spelare och idag gick man ut med ytterligare en intressant värvning. Den här gången är det backen Marcus Oskarsson som ansluter till Uppsalaklubben, han kommer senast från spel i Luleå där han tagit sig från juniorlaget till A-laget de senaste säsongerna. 
- Marcus är en modern spelare med moderna kvalitéer, där Marcus styrkor sitter i spelskickligheten och det offensiva spelet. Marcus är en rightfattad back med ett bra skott. Enligt vanliga rutiner har jag kartlagt Marcus spel, vilket jag med mina kollegor kommer upprätta en individuell utvecklingsplan för hur vi skall utveckla Marcus på bästa sätt, säger sportchefen Tobias Pehrsson till klubbens hemsida. 
 
Den 22-årige backen får ses som en riktigt lovande spelare, den gångna säsongen fick han spela totalt 53 matcher i Luleå men han gjorde även åtta matcher i allsvenskan med Asplöven och han debuterade faktiskt i allsvenskan redan under säsongen 2012/13 (även då i Asplöven). Förra året var backen med och vann Champions Hockey League och han har även vunnit ett SM-silver i Luleåtröjan, det gjorde han våren 2013. 
 
FAKTA: MARCUS OSKARSSON
Ålder: 22 år. 
Position: Back. 
Statistik den här säsongen: 42 matcher, 0+8=8 poäng (Luleå, grundserien)
11 matcher, 0+0=0 poäng (Luleå, slutspelet)
8 matcher, 1+2=3 poäng (Asplöven, allsvenskan)
Meriter: SM-Silver, Champions Hockey League-vinst, 115 SHL-matcher.