En titt upp i norr

Även uppe i norr har Hockeyettanlagen börjat slipa på formen.
 
De senaste dagarna har jag skrivit en hel del om hur lagen i den södra delen av landet dragit igång med sina träningsmatcher men vi får naturligtvis inte glömma bort att även lagen i den (numera glödheta) norrserien också gett sig ut på isen. I onsdags fick vi se ett intressant möte mellan två topptippade lag då Asplöven tog emot Piteå, det skulle visa sig bli en målrik historia som hemmalaget vann med hela 7-3.
 
En av spelarna som gjorde mål var det uppsnackade nyförvärvet Joonas Hurri och även om det inte är så viktigt att göra mål i en försäsongsmatch så kan det vara skönt för en ny spelare att få visa framfötterna direkt. För Haparandalaget väntade en ny utmaning under gårdagen då man tog sig an Roki (som spelar i den finska andraligan), den matchen gick dock lite tyngre och man fick åka hem med en 3-5 förlust i bagaget.
 
Ett annat topptippat lag som dragit igång försäsongen på allvar är Östersund, man är mitt inne i en liten miniturnering där man gör upp om segern med Timrå och Björklöven. Man inledde med att förlora med 0-5 mot Timrå men idag har man chans till en liten upprättelse då det är dags att ta sig an Björklöven, som får ses som en rejäl utmaning på förhand.
 
Nästa vecka väntar ett nytt bra test för då är det dags att möta Sundsvall och en dryg vecka senare står förra säsongens succélag, Borlänge, på agendan för en av norrseriens mest uppsnackade klubbar. Det är bra att få mäta sina krafter mot riktigt bra motstånd men samtidigt vore det nog klokt att även möta ett lite svagare lag där vissa tilltänka poängspelare kan få chansen att slipa på självförtroendet inför seriepremiären som kommer allt närmare.
 
Jag ska försöka göra ett liknande inlägg inom kort, där vi tar en titt på några andra lag uppe i den norra serien!