Allsvensk värvning av topplaget

Kristianstad förstärker offensiven rejält. 
 
Nere i den södra serien ser det ut att bli Kristianstad som vinner grundserien, laget ligger fyra poäng före Troja-Ljungby när det återstår tre matcher kvar att spela. Om vi tar en titt på truppen så var den stark redan inför seriestarten och den ser bara ut att bli starkare för varje dag som går, idag gick klubben ut med att man lånar forwarden Fredrik Hetta som senast kommer från spel i allsvenska Björklöven. 
Fredrik är en spelare som både jag och Lusth har bra koll på sedan hans år i Pantern, säger sportchefen Joakim Johansson till klubbens hemsida. 
 
Den 24-årige forwarden debuterade i allsvenskan under förra säsongen och har totalt gjort 37 matcher i serien, under hösten har det, på grund av en skada, bara blivit åtta matcher så en utlåning till ett bra Hockeyettanlag kan nog vara ett bra steg att ta. Hetta har varit en producerande spelare i Hockeyettan under flera säsongen, vintern 13/14 gjorde han 51 poäng på 52 matcher och forwarden stod för sju poäng på tio matcher när IK Pantern kvalade sig upp till allsvenskan. 
 
Den skicklige forwarden kommer stanna i klubben resten av säsongen. Det är lite oklart hur tidigt Hetta kan börja spela i den gröna tröjan men det vore ett bra test att kunna vara med redan imorgon då det är seriefinal mot Troja, i de två återstående omgångarna möter man KRIF & Vimmerby som också är två tuffa motståndare.  
 
När vi ändå är inne på Kristianstad så ryktas det om att de även kommer förstärka på backsidan, det är 24Kristianstad som rapporterar att klubben ska vara intresserade av Eric Backman som håller till i norska Manglerud. Den 23-årige backen är främst känd för sin tid i Västervik (2013-2016) som han var med och spela upp i Hockeyallsvenskan så sent som i våras.