Spänningen fortsätter

Det bjöds på både spänning och segerglädje när playoff 2 rullade vidare under lördagseftermiddagen. 
 
Visby/Roma hade en seger i bagaget inför dagens bortamatch mot Tranås och jag trodde faktiskt att de skulle stå inför en tuff uppgift men man stod för en mer eller mindre perfekt bortamatch, i målet gjorde Sammy Gustavsson en fin insats och målkungen Joakim Axman stod för två nya fullträffar samtidigt som Oskar Lundberg visar att även han är i fortsatt bra målform. Det började dock bra för hemmalaget som tog ledningen i den första perioden men sedan vände gästerna från Gotland och segersiffrorna skrevs tillslut till 1-4 vilket gör att man är klara för playoff 3 medans Tranås får ta semester. 
 
Ett annat lag som är klara för playoff 3 är Troja-Ljungby, man hade inga större problem i sin hemmamatch mot Kiruna som man vann med hela 5-0 efter att Tor Immo gjort två av målen (han stod även för en assist). Just Immo har klivit fram på ett bra sätt de senaste matcherna är det är något oväntat just han som är lagets målkung i playoffspelet. 
 
Östersund startade sin match mot Kristianstad på ett mycket bra sätt, när Pontus Dünselius satte 2-0 kändes matchen under kontroll men sedan gjorde gästerna tre raka mål vilket skapade spänning inför den tredje perioden. När det var dags att dra igång matchen igen så hade hemmalaget tagit tag i spelet igen och nu var det deras tur att göra tre raka mål vilket gjorde att man tillslut vann matchen med 5-3 och nu avgörs lagens öde i en tredje och avgörande match som spelas imorgon. 
 
När vi ändå använder oss av ord som "spänning" och "vändning" så får vi inte glömma bort mötet mellan Södertälje och Piteå där hemmalaget ledde med 4-0 efter två spelade perioder. Efter den andra periodpausen vaknade gästerna till och lite drygt åtta minuter gjorde man fyra mål vilket gjorde att matchen fick avgöras i förlängningen där det tillslut blev Petter Lindberg som sköt hem segern till hemmalaget. Nu kommer den här matchserien att avgöras i en tredje och helt avgörande match som spelas imorgon och då får vi se om det blir Södertälje som pustar ut eller om Piteå blir laget som slår ut storfavoriten. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Södertälje - Piteå: 5-4 (efter förlängning)
Troja/Ljungby - Kiruna:5-0
Tranås - Visby/Roma: 1-4
Östersund - Kristianstad: 5-3