Kristianstad förstärker från allsvenskan

KIK börjar allt mer se ut som en förhandsfavorit i den södra serien. 
 
Redan inför dagen har Kristianstads lagbygge sett imponerande ut, man har värvat in flera starka namn och en stor del av förra säsongens stomme är kvar. Tidigare har det ryktats en del om fler förstärkningar och idag blev det officiellt att klubben värvar målvakten Joel Gistedt som senast kommer från spel i allsvenska BIK Karlskoga. 
Joel är en målvakt med stor erfarenhet av spel på elitnivå som vi får in i laget. Med Joel och Strandberg kommer vi att ha ett stabilt målvaktspar . Vi kommer att ha två väldigt seriösa och hungriga målvakter, säger sportchefen Jocke Johansson till klubbens hemsida. 
 
Gistedt har spelat allsvensk hockey med både Rögle och BIK Karlskoga. 
 
 
Kristianstad värvar in en väldigt intressant spelare, den Uddevallafostrade målvakten sågs som en stor talang och fick tidigt chansen att debutera i Elitserien med Frölunda. Säsongen 2008/09 flyttade Gistedt till Nordamerika där det blev spel i CHL, ECHL och AHL men något spel i NHL (han är draftad av Phoenix) blev det aldrig och efter två säsonger vände han hem till Sverige igen. De två senaste åren har han varit en av BIK Karlskogas nyckelspelare och de gångerna jag sett honom live så har han alltid gjort bra matcher. Visst är det en utmärkt värvning och nu förfogar Kristianstad över Hockeyettans starkaste målvaktsuppsättning, Joakim Strandberg är en duktig keeper som skulle vara förstavalet i många andra klubbar men nu lär han förmodligen få spendera en hel del tid på bänken.