Östra serien
Huddinge - Hammarby: 5-3
Västra serien
Borlänge - Mariestad: 5-4

Sett till antalet matcher var kanske det här ingen superdag i Hockeyettan men det spelades ändå flera högintressanta matcher, främst annat uppe i norr. Östersund bjöd in Asplöven till kamp och laget stod för en riktigt stark insats, man tog ledningen i den första perioden genom Daniel Magnusson (hans första mål för säsongen). Målet skulle, trots flera heta chanser för gästerna, visa sig bli helt matchavgörande för Tim Juel räddade alla 30 puckar som kom flygande och Östersund vann tillslut matchen med 4-0 efter att David Lillieström-Karlsson noterats för två mål.

Vinsten gör att Östersund går upp på en fjärdeplats i den norra serien men man är på samma poäng som trean Sundsvall och upp till förstaplatsen är det bara fyra poäng. I övrigt kan vi notera att Sundsvall besegrade serieledande Piteå med stabila 5-2 efter att ha gjort fyra mål i den tredje perioden. Robert Lantosi gjorde sitt trettonde mål för säsongen och känns som en het kandidat att ta plats i Hockeyettans norras (norra+östra serierna) All-Star lag som jag tänkte ta ut när vi ska summera grundserien.

I Björkängshallen såg Hammarby ut att stå för en rejäl skräll, laget ledde med 0-3 när halva matchen var spelad men som man brukar säga - det finns inget svårare än att leda med tre mål. Huddinge avslutade den andra perioden med att göra två mål och efter pausvilan gjorde laget tre mål som säkrade en ny skön seger för serieledarna. I Hammarbylägret är man säkert besvikna över att ha tappat en så pass klar ledning men samtidigt så hade Huddinge ett rätt klart spelövertag och det återstod trots allt en hel del av matchen.

I Borlänge tog hemmalaget en riktig prestigevinst när Mariestad kom på besök, segern gör att laget fortsätter att sitta på den östra seriens tron och det känns som att de lär göra det även när vi summerar grundserien. Efter att ha spelat 19 matcher har man vunnit sexton matcher vid ordinarie tid och man närmar sig att ha gjort 100 mål, just nu ligger man på 91 gjorda mål och bara 35 insläppta.

Imorgon spelas det massor av matcher och vi kan bland annat se fram emot Sundsvalls möte med Kiruna och ett viktigt möte i den södra serien där Tranås tar emot KRIF.