Kvällens resultat i Hockeyettan

Här kommer en liten sammanfattning av kvällens matcher i Hockeyettan.
 
KVÄLLENS RESULTAT
Norra serien
Brunflo - Teg: 3-4 (efter förlängning)
SK Lejon - Kalix: 2-5
Örnsköldsvik - Sollefteå: 6-0
Vännäs - Piteå: 1-6
Östersund - Sundsvall: 4-1 
Östra serien
Vallentuna - Hudiksvall: 8-3
Väsby - Huddinge: 3-2
Nacka - Haninge Anchors: 4-8
Hammarby - Valbo: 5-1
Tumba - Wings: 1-5 
Västra serien
Grästorp - Kumla: 3-1
Surahammar - Borlänge: 2-4
Enköping - Arboga: 2-0
Lindlöven - Forshaga: 3-2
Åker/Strängnäs - Köping: 0-2
Södra serien
KRIF - Halmstad: 7-3
Helsingborg - Hanhals: 0-3
Vimmerby - HC Dalen: 5-3
Troja/Ljungby - Nybro: 3-2
Varberg - Tranås: 1-4 
 
Ikväll fick vi se en del överraskande resultat, bland annat stod Vallentuna för en skräll när man krossade Hudiksvall med hela 8-3. Redan efter drygt fjorton minuters spel ledde man med 4-1 och segern var aldrig hotad. Andreas Paulsson är en av Hockeyettans mest rutinerade och han är fortfarande en utav de bästa, ikväll satte 40-åringen två mål och han är verkligen en spelare som sätter färg på serien. För Hudiksvall var det här en tung smäll, nu gäller det att studa tillbaka snabbt för man har bara en poäng till godo på tabellfemman Hammarby. 
Spelar vi på det här viset så ska vi inte ens diskutera allettan. Vi sätter oss i sådana situationer, och ofta är det på bortaplan. Vi har varit dåliga i flera bortamatcher, löd Hudiksvallstränaren Lars Lövbloms dom till Helahälsingland.se efter slutsignalen. 
 
Uppe i norr stod Östersund för en riktigt fin insats när man besegrade Sundsvall med 4-1, segern gör att laget tog tre viktiga poäng i toppstriden. Nu ligger man fyra i tabellen och man har bara fyra poäng upp till Asplöven som lagt beslag på andraplatsen. 
 
I övrigt kan vi notera att Grästorp stod för en liten mini-skräll, vinsten mot Kumla (3-1) var väldigt viktig för laget och nu ligger man bara en poäng från den viktiga femteplatsen i den västra serien. Just den västra serien är en av de mest intressanta att följa, det känns som att 7-8 lag har chansen att nå Allettan och matcherna som kommer i de närmaste veckorna blir därmed väldigt viktiga. 
 
Nere i söder vinner de tippade topplagen, det är den serien med minst skrällar och det känns som att det redan är klart vilka två lag (Troja och Kristianstad) som placerar sig högst när vi summerar grundserien. Kampen om fjärde & femteplatsen kan dock bli intressant att hålla koll på, blir det Vimmerby, Nybro, KRIF  - eller kommer Helsingborg och tar en Allettanplats framför näsan på de andra lagen?