Spänning i prestigederbyt

Ikväll spelades det bara en match i Hockeyettan men det var inte vilken match som helst, det var dags för derby i Katrinhallen där Mariestad tog emot lokalrivalen Skövde.

I den första perioden hade hemmalaget mest puck men Skövde lyckades skapa en del farligheter, det var dock Mariestad som stod för kvällens första mål när Oscar Olsson höll sig framme och satte sitt andra mål för säsongen. Kvällens ris går till gästernas Erik Dahné som stod för en ful och helt onödig tackling på Oskar Norlöv i slutet av den första perioden men som tur var (för honom själv) så åkte han bara på en tvåa.

Efter pausvilan jämnades matchen ut en aning om tio minuter in i den andra perioden kvitterade Skövde till 1-1 William Frödelius men glädjen skulle bli kortvarig. Lite drygt fem minuter senare var det åter dags för hemmalaget att ta ledningen, den här gången var Linus Engqvist sist på pucken och det var hans första mål för säsongen. I början av den tredje perioden drog hemmalaget på sig en utvisning och då fick Erik Dahné chansen att revanschera sig lite efter den onödiga utvisningen tidigare i matchen, han fick speltid i powerplayspelet och stod för kvitteringen till 2-2 och nu var matchen plötsligt öppen igen.

Vi fick inte se några fler mål i den tredje perioden och de drygt 2000 åskådarna fick sitta kvar i hallen extra länge för att se matchen avgöras på straffar där Mariestad tillslut var det vassare laget. Sett i sin helhet så tycker jag att Mariestad vinner rättvist, man är lite tyngre och tabelläget visar att man (i nuläget) är ett bättre lag än Skövde. Samtidigt så gör Skövde en rätt bra match och man ska nog vara nöjda med att man får med sig en poäng från kvällens möte (även om en derbyförlust alltid svider).

Jag måste passa på att berömma Hockeyettan för det arbete de gör med att lyfta fram vissa matcher, satsningen med "Veckans Match" har blivit en riktig succé. Sändningarna håller hög klass (bättre än Hockeyallsvenskans Webb-sändningar) och det känns extra kul att man har en hel hög med rutinerade kommentatorer som ger lite extra stjärnglans. Nästa sändning blir den 21/11 men det är oklart vilken match man kommer sända.