Målkalas i norr

Under dagen har Hockeyettan bjudit på flera målrika matcher. 
 
Trots att det bara spelats åtta matcher i Hockeyettan så fick publiken se hela .... mål i de olika hallarna, flest blev det i mötet mellan Örnsköldsvik och SK Lejon där hemmalaget vann med hela 11-2. I den matchen kan vi notera att storstjärnan Per-Åge Skröder stod för 2+2 och han verkar ha fått en bra start i sin nya klubb. En annan spelare som hade en lyckad kväll är Nicklas Nordenberg, backen stod för fyra assist och ett mål. 
 
Ett annat lag som öste in mål ikväll var Asplöven, man krossade Sollefteå med ..-.. och fortsätter därmed att fina fin form. Här kan vi lyfta fram flera spelare men jag väljer att fokusera lite extra på Ville Rajala, den rutinerade forwarden gjorde två mål och har inlett säsongen med att göra elva poäng på tolv matcher vilket visar att han håller bra klass i den här serien. Det känns som att Haparandalaget har något bra på gång, man leder den norra serien och man har en fin målskillnad (56-22) som tyder på att man gör bra ifrån sig. 
 
Kristianstad är ett annat lag som också gör bra ifrån sig men ikväll stötte man på tufft motstånd i form av gästade Nybro. Vikings tog ledningen genom Jordan Meyer och man höll den ledningen till en bra bit in i den tredje perioden, då vaknade KIK och kvitterade genom Amil Krupic innan Kari Sihvonen satte det viktiga 2-1 målet. Vikings tog ut målvakten i jakt på kvittering men då satte hemmalaget 3-1 och segern var därmed säkrad.  Hemmafansen ska vara nöjda med segern, det hade mycket väl kunna bli förlust ikväll, Nybro stod för en bra insats och kämpade hårt men tillslut visade Kristianstad att man är lite tyngre. Här kan vi notera att målvakten Oskar Sehlstedt gjorde comeback i Nybrotröjan, den skadedrabbade keepern räddade 40 skott och visade att han är tillbaka på allvar. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Norra serien
Kiruna - Brunflo: 7-2 
Sundsvall - Vännäs: 5-1
Sollefteå - Asplöven: 1-8
Teg - Kalix: 0-3
Södra serien
Tranås - HC Dalen: 4-1
Kristianstad - Nybro: 3-1
Varberg - Hanhals: 3-4 (efter förlängning)
 
Vad tycker du om kvällens resultat?