Så gick det i Hockeyettan ikväll

Här kommer en kort summering av hur det gick i Hockeyettan ikväll. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Norra serien
Teg - Brunflo: 3-2 
Sundsvall - Östersund: 1-3
Sollefteå - Örnsköldsvik: 3-4 (efter förlängning)
Piteå - Vännäs: 6-0
Kalix - SK Lejon: 5-4 (efter straffar)
Kiruna - Asplöven: 2-4
Östra serien
Haninge Anchors - Huddinge: 1-2
Valbo - Hudiksvall: 1-8
Hammarby - Wings: 3-1
Nacka - Vallentuna: 0-1
Tumba - Sollentuna: 6-7
Västra serien
Borlänge - Kumla: 1-2
Grästorp - Lindlöven: 3-2
Enköping - Surahammar: 2-1
Åker/Strängnäs - Mariestad: 1-3
Forshaga - Skövde: 2-3 (efter förlängning)
Södra serien
Hanhals - Halmstad: 1-2 (efter förlängning)
KRIF - Varberg: 6-1
Vimmerby - Helsingborg: 1-4
Tranås - Nybro: 2-3
HC Dalen - Tyringe: 5-2
 
5 punkter från kvällen
1) Stjärndebut som gav mersmak. 
Tidigare under dagen kunde ni läsa om att Per-Åge Skröder närmade sig en övergång till Örnsköldsvik och precis så blev det, den landslagsmeriterade forwarden debuterade redan ikväll och låg bakom både mål & assist i lagets 3-4 vinst borta mot Sollefteå. Det ska bli väldigt intressant att följa den dubble svenska mästarens framfart i Hockeyettan, oavsett hur lång eller kort den blir.
2) Stark bortavinst.
Det började som förväntat i Vimmerby ishall, hemmalaget tog ledningen ganska tidigt men sedan vände gästande Helsingborg på steken och man åker faktiskt hem från de småländska skogarna med en imponerande 1-4 seger. På förhand talade det mesta för Vimmerby men Helsingborg stod för en fin insats och tog en viktig seger som gör att de tar sig upp på lite säkrare mark än tidigare.
3) Målsnål seriefinal
Hockeyettan är en målrik serie men kvällens matcher i den västra serien var ganska målsnåla och seriefinalen mellan Borlänge och Kumla var inget undantag. Där lyckades gästerna vinna med 1-2 efter att Erik Planeby gjort det avgörande målet i mitten av den tredje perioden, segern gör att Kumla bara är en poäng bakom serieledande Borlänge och man visar att man kommer sälja sig dyrt den här säsongen.
4) Stark vändning gav tre poäng
Kiruna såg ut att ha fått matchen mot Asplöven precis dit de ville, efter en spelad period ledde man med 2-0 men sedan vaknade gästerna till och man vann tillslut matchen med 2-4. Två av målen kom från Ville Rajala som verkat komma in i den svenska hockeyn allt bättre, där har Asplöven en kugge som måste leverera hela säsongen om det ska bli en snabb återkomst till allsvenskan.  
5) Fortsatt tungt för Varberg
När förra säsongen avslutade var jag nyfiken på att se hur klubben skulle satsa vidare mot den här hösten men det har gått tungt för Varberg, man har bytt tränare och en hel del spelare har försvunnit vilket gjort att prestationen blivit lidande. Ikväll var inget undantag. Det blev förlust med 6-1 borta mot KRIF och laget ligger kvar på jumboplatsen i serien, det är dock värt att lyfta fram Alexei Sibirtsev som ligger tvåa i seriens skytteliga med sina sex fullträffar. 
 
Vad tycker du var kvällens höjdpunkt?