Södra serien
Halmstad - HC Dalen: 3-2
Kristianstad - KRIF: 2-1
Tranås - Vimmerby: 4-3 (efter straffar)

Den här lördagen har jag haft mest koll på derbyt mellan Tranås och Vimmerby, det skulle visa sig bli en rätt målglad historia med en hel del spänning. Själva spelet var det kanske inte toppklass på, det krävdes spel i powerplay för att få igång målskyttet på allvar. Fem av de sex målen under ordinarie tid kom i just powerplay, när Dennis Fröland satte 2-3 så var segern nära men Tranåsspelaren Viktor Lennartsson ville annat. Med sitt andra mål för kvällen kvitterade han och matchen fick avgöras på straffar där talangen Edvin Karlsson blev stor matchhjälte för hemmalaget som tog två viktiga poäng. Att besvikelsen var stor hos gästerna är inte svårt att lista ut.
Man blir förbannad, helt enkelt. Varför kan vi inte hålla matchbilden i 60 minuter istället för 40? Det handlar om att man inte är nöjd med att göra det enkla i den sista perioden. Det stör mig något djävulskt att vi åker härifrån med en torsk när vi var så pass mycket bättre första 40 minuterna, löd tränaren Jeff Hällegards dom till DagensVimmerby efter slutsignalen.

I övrigt kan vi notera att Örnsköldsviks värvning av Per-Åge Skröder är fortsatt lyckad, i dagens match mot SK Lejon satte norrmannen ett mål och tack vare segern är man uppe på en femteplats i tabellen. Uppe i norr tog Östersund en skön seger hemma mot Kiruna efter att Jonathan Tholander avgjort matchen med mindre än en minut kvar att spela.

Kristianstad vann med 2-1 hemma mot KRIF och behåller därmed serieledningen i den södra serien men imorgon har Troja-Ljungby chansen att knappa in avståndet.