Dags för ny succé?

Nyköpingslaget ger sig in i en säsong som kan bli återkomsten till eliten. 
 
Gripen har varit väldigt framgångsrika de senaste säsongerna, i vintras dominerade man den så kallade Stockholmsserien och avancemanget till Hockeytvåan var aldrig hotat. Nu har man precis dragit igång en ny säsong på en högre nivå men man kommer inte ses som något nederlagstippat lag - snarare tvärtom. I det här inlägget tänkte jag gå igenom några datum som varit viktiga för klubben sedan den förra säsongen avslutades. 
 
19:e Mars - trion förlänger 
Säsongen hann knappt sluta innan tre spelare valde att förlänga sina kontrakt, en av dem var forwarden Robin Jakobsson som gjorde över 30 mål förra säsongen. Just Jakobsson kommer få en viktig roll även den här säsongen, han måste kliva fram om man ska bli ett lag att räkna med i vinter. 
 
13:e Juni - backsidan förstärks
I mitten av Juni gick klubben ut med att defensiven skulle förstärkas i form av backen Freddie Byström. Den 27-årige backen kommer senast från spel i Wings men har ett förlutet i nordamerikanska collegeligor, samt två säsonger i Nyköping Hockey så han är inte helt okänd för publiken. 
 
12:e Augusti - forwarden stannar
Under slutet av förra säsongen lånades Adam Thim in från Hockeyettanlaget Hudiksvall, han gjorde fem poäng på fyra matcher och visade att han höll hög klass. Förra månaden kom beskedet att han kommer spela i Nyköpingslaget även den här säsongen och i seriepremiären mot Nynäshamn var han inblandad i två av lagets fyra mål, det är ett bevis på att han lär bli viktig den här säsongen. 
 
Jag vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss av Gripen, man borde ha det som krävs för att lyckas bra i grundserien där motståndet inte håller så hög klass men det borde bli tuffare ju längre säsongen går. Man har en rutinerad trupp (Mathias Löf, Markus Andersson & Johan Norberg är tre exempel) som har spelat på en högre nivå än Hockeytvåan och de vill fortsätta att ta sig uppåt i seriesystemet, frågan är bara om man är redo att göra det direkt.. 
 
Hur tror du det kommer gå för Gripen den här säsongen?