Hockeyettantipset - östra serien

Vi fortsätter att snacka upp Hockeyettan, den här gången är det dags att ta en titt på den östra serien. 
 
Årets upplaga av den östra serien känns tyvärr ganska ointressant, visst finns det en del klassiska Hockeyettanlag som lockar en del intresse men bakom dem ser det ovanligt blekt ut. Uppe i toppen tror jag att Visby/Roma kommer vara starkast, man har värvat spännande (håll koll på Erik Brissle)  samtidigt som merparten av förra säsongens nyckelspelare valt att signa nya kontrakt. Hudiksvall har också något bra på gång och man hoppas att det här ska bli säsongen då man tar nästa steg, frågan är bara om man är redo för det. 
 
Huddinge har legat ganska lågt under sommaren men värvningen av Björn Jonason imponerar och dem kommer säkert vara med där uppe i toppstriden när vi summerar grundserien. Bakom de här tre lagen ser det ganska svagt ut vilket kan öppna Allettandörren för bland annat Hammarby, ett lag som kämpar på i det tysta och som skulle behöva en liten skjuts framåt för att kunna öka intresset kring den klassiska klubben. Både Haninge Anchors och Väsby lär också vara heta kandidater till att ta hand om fjärdeplatsen. 
 
Vilket lag lägger beslag på fjärdeplatsen? 
Foto: Gösta Blomquist
 
ÖSTRA SERIEN
1. Visby/Roma
2. Hudiksvall
3. Huddinge
4. Hammarby
5. Väsby
6. Haninge Anchors
7. Vallentuna
8. Wings/Arlanda
9. Sollentuna
10. Nacka
11. Valbo
12. Tumba
 
5 SPELARE ATT HÅLLA ÖGONEN PÅ
Markus Västilä (Hudiksvall) - spännande backvärvning som spelade ett gäng matcher i SM-Liigan så sent som förra säsongen. 23-åringen från Tampere förväntas få ett stort förtroende och det gäller att han levererar om Hudiksvall ska kunna nå hela vägen. 
Erik Brissle (Visby/Roma) - forwardstalang som debuterade i SHL förra säsongen. Har trots en del fina insatser på högre nivå valt att spela i Hockeyettan och det ska bli väldigt intressant att följa den 19-åringe talangen den här säsongen. 
Benjamin Blomberg (Hammarby) - säsongen 2013/14 spelade Blomberg i division 4, förra vintern var han en av Hockeyettans bästa poänggörare (där snackar vi utveckling i raketfart). 25-åringen debuterade i Hockeyettan redan säsongen 2008/09 men det riktiga genombrottet fick vänta till förra säsongen då han gjorde hela 57 poäng varav 25 var mål. En ny bra säsong kan öppna dörren för allsvenskan.
Björn Jonason (Huddinge) - talangfabriken har knappast imponerat under sommarfönstret men värvningen av Björn Jonason känns väldigt bra. Stockholmaren gjorde 59 poäng förra säsongen vilket gav en try-out chans hos den allsvenska nykomlingen Södertälje men nu blir det alltså spel i moderklubben för den 28-årige forwarden som närmar sig 350 poäng i serien.  
Carl Åsell (Väsby) - den eviga talangen är tillbaka i moderklubben som han lämnade för sex år sedan. Förra säsongen gjorde 22-åringen 57 matcher i AIK och han har även hunnit med att göra 18 SHL-matcher med Örebro. Det ska bli spännande att se hur han tar sig an rollen som förväntad nyckelspelare. 
 
Hur tror du att den östra serien kommer gå, vilka kommer imponera mest och vilket lag blir den stora besvikelsen? 
 
1
Anonym

Hudiksvall vinner