Rutinerad back till Hockeyettan

Hudiksvall förstärker defensiven med en rutinerad spelare. 
 
Inledningen av våren har varit turbulent uppe i Hälsingland men den senaste tiden har en del nyckelspelare valt att förlänga sina kontrakt och idag gick Hudiksvall ut med sin senaste värvning, den här gången på backsidan. In kommer Henric Nordin som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat den senaste säsongen i den norska ligan. 
Henric har funnits på vår radar under en tid och jag är mycket nöjd att vi har landat det här. Han är en spelartyp vi har saknat, han har bra karaktär och jag är övertygad att Henric kommer passa mycket bra hos oss, säger Anders Schmidt som är tillförordnad sportchef i Hudiksvall.  
 
Den 27-årige backen har hunnit med en hel del, inför säsongen 2010/11 lämnade han Uddevalla för att spela i den norska andraligan och där inleddes en resa uppåt i seriesystemet. Ett par år senare hade han varit med och ta upp Tönsberg till högstaligan och där blev det en säsong som lagkapten innan en flytt till danska Herlev väntade. I Danmark blev det 25 poäng på 80 matcher vilket gjorde svenska klubbar intresserade. 
 
Karriären fortsatte i allsvenska Almtuna där han spelade säsongen 2015/16 men efter fyra poäng på 56 matcher vände han åter till Norge där han alltså varit den här vintern. Det är svårt att veta vilken klass han håller nu men jag vill minnas att han gjorde helt okej från sig när han spelade i allsvenskan och borde kunna göra bra ifrån sig i Glysishallen den kommande säsongen. 
 
Vad tycker ni om den här värvningen?