Allsvensk värvning av Skövde

Hockeyettanlaget slår på den berömda värvningstrumman. 
 
Med start förra säsongen tog rivalen Mariestad över Hockeyettantronen i den västra delen av landet, något som Skövde säkert att siktet inställt på att ändra. Hittills har lagbygget sett bra men inte sprakande ut. Fram tills igår. Då presenterade klubben värvningen av Henrik Thegel som plockas in från spel i Hockeyallsvenskan. 
Från början ville jag testa att spela utomlands, men det blev aldrig av och då kändes det bra att komma tillbaka till Skövde i stället, säger nyförvärvet till Skaraborgs allehanda. 
 
Thegel kommer som sagt var senast från spel i Hockeyallsvenskan där han stod för tio mål och totalt tolv poäng på 48 matcher i Södertälje. Han rundade sedan av säsongen med att göra sju poäng på tio matcher under kvalserien då laget lyckades behålla sin allsvenska status. 27-åringen har tidigare spelat allsvensk hockey med Oskarshamn, Tingsryd, Sundsvall och Vita Hästen men han har även spenderat en hel del tid i Hockeyettan. 
 
Säsongerna 2012-2014 spenderades i Skövde och då stod den målfarlige spelaren för 77 poäng på 76 matcher innan Vita Hästen värvade in honom, väl där hade han stor del i Norrköpingslagets allsvenska avancemang. Det här är utan tvekan en stark värvning, Thegel håller toppklass på den här nivån vilket statistiken visar - eller vad sägs om 164 poäng på 155 matcher? 
 
FAKTA: Henrik Thegel
Ålder: 27 år 
Position: Forward
Moderklubb: Gävle GIK
Statistik 16/17: 48 matcher, 12 poäng, 4 utvisningsminuter (Södertälje, Hockeyallsvenskan)
Meriter: 24 juniorlandskamper, 199 allsvenska matcher. 
 
 
1
Krister Holm

Det var tre säsonger sedan senast Skövde var före Bois och Bois har varit bättre än Skövde fem av de senaste sex säsongerna så jag vill påstå att Bois har haft ett ganska starkt grepp om tronen under flera år nu. Håller dock med om att värvningen av Thegel är bra.