INFÖR: Västerås - Vita Hästen

Ikväll är det dags för ett intressant möte mellan två lag som känner varandra väl. 
 
Ikväll bjuder Västerås in Vita Hästen till vänskapsmatch och känslan är att det borde kunna bli ett både underhållande och ganska jämnt möte. Hemmalaget har inlett säsongen med att besegra Wings (3-1) medans Vita Hästen fick se sig besegrade med hela 0-4 borta mot BIK Karlskoga, i en match där man hade svårt att skapa några heta målchanser. De här lagen känner varandra väl eftersom de mätt krafterna med varandra i Hockeyallsvenskan de senaste åren men till hösten spelar Västerås i Hockeyettan och det här ser därför ut att bli säsongens enda möte mellan lagen. 
 
I hemmalaget hittar vi en hel del intressanta nyförvärv, bland annat backen Morgan Hassel som senast kommer från spel i just Vita Hästen. Den rutinerade backen har blivit utsedd till assisterande lagkapten och känslan är att han kommer få en viktig roll i jakten på en allsvensk plats. En annan spelare som lär bli viktig är forwarden Johan Skiöld som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat den gångna säsongen i den norska ligan. Skiöld har ett förlutet i klubbar som Olofström och Östersund där han öste in poäng och 27-åringen lär ha en "poänggarantistämpel" på sig även den här säsongen. 
 
Vita Hästen kommer som sagt var senast från en inte allt för munter förlust borta mot BIK Karlskoga, men det fanns ändå en del små ljuspunkter att ta med sig från den matchen. Jag tycker att spelare som Christian Kåsastul och Villiam Haag stod för några fina saker i matchen, något de kan bygga vidare på under fortsättningen av försäsongen. I laget hittar vi forwarden Marcus Eriksson som har ett förlutet i Västerås, säsongen 2012/13 stod han för 22 poäng på 49 matcher i den gulsvarta tröjan. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i Västerås...
1) Fredrik Johansson - rutinerad forward som valt att följa med laget ner i Hockeyettan. Debuterade i Elitserien redan säsongen 2002/03 och kommer senast från en av sina, poängmässigt, bästa säsonger i karriären. Gör sin tredje säsong som lagkapten. 
2) Fredrik Hetta - nyförvärv från Kristianstad där han avslutade förra säsongen på ett imponerande sätt. Har allsvensk rutin från spel i Björklöven och har gjort 154 poäng på 172 matcher i Hockeyettan. Stod för ett mål i premiärmatchen mot Wings. 
3) Niclas Lehmann - invärvad forward från Troja/Ljungby med hög potential. Har gjort över 200 poäng i Hockeyettan och stod för tio poäng under kvalserien när Troja tog steget till Hockeyallsvenskan. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i Vita Hästen...
1) Jonathan Tholander - målfarligt nyförvärv från Östersund där han stod för 30 mål förra vintern. Är en fartfylld spelare som borde kunna göra bra ifrån sig mot ett lag som inte riktigt håller samma klass som förra veckans motståndare. 
2) Jacob Sundberg - lovande forward som fick debutera i allsvenskan redan förra säsongen. 18-åringen brukar ta för sig ute på isen och stod för en godkänd insats i matchen mot Karlskoga. 
3) Christian Kåsastul - fysiskt spelander back som har potential att bli en publikfavorit i Himmelstalundshallen. Gjorde flera bra saker i din debut i Hästentröjan. Tog Frisk Asker till final i det norska slutspelet i våras. 
 
Hur tror du det kommer gå i kvällens match?