Invasionen fortsätter

Sverige fortsätter att ge den engelska hockeyn näring. 
 
Som ni säkert vet är de brittiska öarna inte så värst kända för sin hockey men de senaste åren har man tagit stora steg framåt. I dagarna drar Champions Hockey League och där hittar vi ett par engelska lag, bland annat Nottingham Panthers där Erik Lindhagen är en av spelarna. Under sommaren har ett flertal svenska spelare valt att fortsätta sina karriärer i den brittiska ligan och idag står det klart att Morabacken Christoffer Björklund gör samma sak. 
 
Det är skotska Braehead Clan som skrivit kontrakt med den 29-årige backen som därmed inte följer med Mora till SHL. Björklund är inte helt ny för de som följer Glasgowlaget, förra säsongen inleddes nämligen i Sheffield Steelers vilket resulterade i 19 poäng på 40 matcher. Backen blir den enda svensken i laget men det finns ändå några bekanta ansikten i truppen. Vi hittar bland annat Cameron Burt som var en av oskarshamns bästa backar säsongen 2015/16. 
 
Förra säsongen slutade Braehead femma i grundserien men man åkte sedan ut redan i kvartsfinalen, det återstår att se om värvningen av Björklund kan ta laget längre den här vintern.