Stjärnan slutar

En av svensk damhockeys bästa spelare lägger skridskorna på hyllan. 
 
Idag har Djurgården, något oväntat, gått ut med nyheten att Tina Enström väljer att avsluta sin karriär. Forwarden som spelat i klubben de tre senaste säsongerna berättar varför hon nu lägger skridskorna på hyllan. 
Det kommer säkert komma dagar när man saknar hockeyn för det har ju ändå varit mitt liv och identitet. Men jag tror att det kommer att gå jättebra och det är en stor lättnad för mig att ha tagit det här beslutet. Nu får jag tid över att resa lite mer och hitta på andra grejer, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Trots att hon inte varit med i landslaget de senaste åren så är Enström en av landets bästa spelare, så sent som i våras hade hon stor del i Djurgårdens SM-guld och under sina tre säsonger i klubben stod hon för imponerande 148 poäng på 83 matcher. Debuten i landslaget kom redan säsongen 06/07 och totalt blev det 31 matcher i den gulblåa tröjan för 26-åringen som har Höga Kusten HF som moderklubb. 
 
För Djurgården är det här en tung förlust, lägg därtill att man tappat flera andra bra spelare så står laget inför en rejäl utmaning. Speciellt eftersom man är regerande mästare och därmed har något att försvara.