Top contenders: Mariestad

Kommer det bli en lyckad säsong för BOIS?

Säsongen närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att ta en extra titt på några av lagen i Hockeyettan som förväntas göra extra bra ifrån sig. Vi börjar med Mariestad, ett lag som tog sig hela vägen till playoff 3 förra säsongen innan Troja-Ljungby blev en för svår motståndare. Laget har, på grund av sin fina säsong, tappat en hel rad riktigt duktiga spelare så lagets supportrar kommer få lära känna många nya spelare som ger sig ut på isen och möter Västerås i seriepremiären den 15:e September. 
 
Tunga förluster 
Nackdelen med att lyckas i Hockeyettan är att risken att tappa sina bästa spelare ökar. Mariestad har tappat båda sina målvakter (Arvid Ljung & Robin Wallin), varav den ena flyttat till Hockeyallsvenskan och Almtuna medans den andra är kvar i serien men kommer spela i Grästorp. På backsidan har Tobias Björklund, en av Hockeyettans främsta på positionen, lämnat för spel i Västervik och man har även tappat poängkungen Douglas Lögdal som ska testa lyckan i Vita Hästen. 
 
Hemvändare 
Förlusten av Lögdal känns blytung men man har lyckats väldigt bra med att hitta ersättare, inte mindre än två allsvenska spelare förstärker lagets offensiv. Både Erik Olsson och Eddie Davidsson har dessutom ett förlutet i klubben vilket gör att dessa nyförvärv blivit extra populära. Davidsson är en utpräglad poängspelare som lär få dra ett tungt lass i offensiven medans Olsson är en energifylld spelare som kan spela fysiskt samtidigt som han också kan producera en hel del poäng, speciellt på den här nivån. 
 
Nyckelspelaren
Stjärnor som Davidsson till trots så lär målvakten Tobias Sandberg vara lagets viktigaste spelare den här säsongen. Han kommer senast från en bra säsong i Borlänge och 23-åringen har tidigare gjort bra ifrån sig i klubbar som Huddinge och Asplöven, något som visar att han kan prestera oavsett om det är i norr eller söder. Som backup till keepern hittar vi en oprövad 17-åring som lär behöva tid innan han är redo att ta för sig på den här nivån, så visst är Sandberg väldigt viktig för sitt nya lag. 
 
Kulturbärare 
I Mariestad finns det några spelare som verkligen slagit rot i föreningen, på forwardssidan hittar vi bröderna Filip & Linus Engqvist som spelat närmare 500 matcher i klubben. Linus har varit iväg på ett äventyr i Forshaga men sedan ett par säsonger tillbaka i klubben och den här duon är väldigt populär bland lagets supportrar. Marietad är ett av lagen i Hockeyettan som är bäst på att lyfta fram ens egna talanger, i årets trupp har man inte mindre än elva egna produkter. Lagets största supporterfavorit är Filip Thörnqvist som ska göra sin tredje säsong som lagkapten. Det som gör forwarden lite speciell är det faktum att han faktiskt värvades från rivalen Skövde inför säsongen 2007/08 men trots det har han blivit extremt populär. Thörnqvist kommer senast från sin poängmässigt bästa säsong i karriären och han är utan tvekan en profil som sätter färg på både serien och Mariestad. 
 
Trots sina tunga spelarförluster borde Mariestad vara med och kriga om en plats i den allsvenska kvalserien även den här säsongen. I vintras slutade laget tvåa i grundserien, bakom Borlänge. Kan man göra om den bedriften nu när giganten Västerås spelar i samma serie? 
 
1
Krister%20Holm

Kul läsning!

Svar: Kul att det uppskattas!
Benjamin Lindkvist