Tränarbyte i Modo

Det händer saker uppe i Örnsköldsvik. 
 
Som ni säkert vet så beslöt sig Modo för att bryta med huvudtränaren Andreas Johansson, under gårdagen stod det klart att Pär Styf fick träna laget i kvällens möte med Vita Hästen. Det skulle visa sig bli en tillfällig lösning, för en stund sedan gick klubben ut med att man plockar in ett betydligt mer rutinerat kort - Per Bäckman är är tillbaka i Modo Hockey tillsammans med Tomas Jonsson som blir assisterande tränare. 
Vi är glada att på kort tid hitta en lösning med två så rutinerade tränare som dessutom har erfarenhet från liknande situationer sedan tidigare, säger MODO Hockeys VD Johan Widebro till klubbens hemsida. 
 
Bäckman behöver egentligen ingen presentation, den 66-årige tränaren har varit borta från båset de senaste åren men har tidigare erfarenhet från klubbar som Färjestad, Frölunda och just Modo som han tränade under perioden 1997-2001. Bäckmans senaste tränaruppdrag var som förbundskapten för det danska landslaget, en roll har hade mellan 2008-2013.
 
Vid sin sida får han Tomas Jonsson, som hade samma roll nere i Danmark. Jonsson är dock främst känd för sin aktiva karriär, han vann SM-guld 1979 och lyckades sedan vinna både VM och OS. Vid två tillfällen vann han även Stanley Cup så det är en minst sagt meriterad pjäs som Örnsköldsviksklubben knytit till sig. 
 
Det känns osäkert om Modo kommer bli bättre av tränarbytet men ibland kan det ju ge en energikick av att få in lite nya röster som kan ge ett nytt sätt att se på hockeyn. 
 
 
1
Hockeyrelaterat

Hej! Angående tränarbyten. Det funkar typ aldrig. Jag har refererat till en del forskning på ämnet i ett blogginlägg. Kolla gärna in: http://hockeyrelaterat.se/2016/12/13/67-hockeyn-och-tranarbytena/

Bra blogg du har. Läser ofta. Ta hand om dig!