Björklöven förstärker defensiven

Umeålaget förstärker truppen inför den allsvenska slutspurten. 
 
Att säga att säsongen inte riktigt gått som Björklöven hoppats är en underdrift, den klassiska föreningen är inne på sin tredje tränare sedan September och man ligger näst sist i den allsvenska tabellen. Inget annat lag har släppt in lika många mål, 145 stycken, som Björklöven och nu väljer man att förstärka backuppställningen - dubbelt upp. 
 
Blicken vändes ner till Växjö där man hittade Linus Högberg som fått ganska skralt med speltid och nu väljer man att låna in den lovande backen från SHL-laget. 18-åringen debuterade i högstaligan redan förra säsongen och han börjar sakta men säkert växa in i seniorkostymen, under vintern har han spelat 35 matcher vilket resulterat i fyra assistpoäng. 
 
Som om Högberg inte vore nog så plockar man även in Mikko Pukka från finska Sport där han spelat 38 matcher under inledningen av säsongen. Pukka debuterade i SM-Liiga redan säsongen 00/01 och har hunnit spela 600 matcher i ligan så visst är det en rutinerad spelare som ansluter till Umeålaget. 
Vi har under en tid letat efter en defensiv back och i Mikko Pukka får vi det vi sökt. Hans erfarenhet och defensiva skicklighet kommer att ha stor betydelse i de tuffa och viktiga matcher som väntar den närmaste tiden, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 
 
Lånet med Högberg gäller tills vidare medans Pukka har ett kontrakt som sträcker sig resten av säsongen.