NHL-meriterad spelare till Hockeyallsvenskan

Modo slår på den berömda värvningstrumman. 
 
Uppe i Örnsköldsvik har man det ganska tungt, laget i stadens hjärta har haft en strulig säsong och trots sjundeplatsen så är det många som är besvikna på hur man presterat. Under långa perioder har man legat under strecket och man har bara två poäng till godo på nian Vita Hästen. Det offensiva spelet har sett helt okej ut men man väljer ändå att förstärka på forwardssidan med Jordan Smotherman som senast kommer från spel i AHL-laget Springfield Thunderbirds (det är inte Montgomery Burns som äger klubben). 
Den här är en spelartyp vi behöver i laget då han är en stark målskytt som spelar på insidan och är otroligt bra runt motståndarnas mål. Han har även storleken med sig och kommer med sina 1,90 och över 100kg att bli en kraft i laget, säger tränaren Andreas Johansson till klubbens hemsida. 
 
Smotherman har spelat 4 matcher i NHL med Atlanta. 
 
 
Smotherman fick sitt genombrott (inom europeisk hockey) under säsongen 2012/13 då han gjorde 42 poäng på 62 matcher i Tingsryd innan flyttlasset gick till Karlskrona. Sedan dess har han bland annat hunnit spela upp Rögle i SHL och även spelat en säsong i just den ligan, vilket resulterat i 19 poäng på 52 matcher så det är en spelare som håller hög klass när allt stämmer. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här värvningen, visst är det kul när en klubb värvar in en spelare som har fina meriter och ett bra spel i sig men samtidigt kan jag tycka att det smakar lite illa när en klubb med en rätt dålig ekonomi värvar tunga namn som (förmodligen) kostar en hel del. Det är lite som att ta ett SMS-lån när man behöver pengar..