Kan nya krafter ta Hudik till toppen?

Kommer ett av Hockeyettans mest uppsnackade lag lyckas?
 
Tillsammans med Kristianstad tror de flesta att Hudiksvall kommer vara ett av seriens bästa lag den kommande säsongen och det finns en hel del som talar för att man faktiskt kommer lyckas väldigt bra. Om vi jämför med hur laget såg ut inför den gångna säsongen så har man en större bredd och uppsättningen med centrar är imponerande. I det här inlägget tänkte jag ta en titt på några av spelarna som värvats in under våren och inledningen av sommaren, det är allt från lovande forwards till rutinerade målvakter som ska försöka ta Hudiksvall till toppen. 
 
MAGNUS ÅKERLUND (Målvakt)
Kommer senast från:  Sundsvall Statistik 16/17: 35 matcher, 93.9% 
Kommentar
Det ryktades en hel del om vem som skulle bli lagets nya förstemålvakt, vissa spekulerade i om det skulle bli Johan Holmqvist men det blev tillslut Åkerlund som värvades in. Den rutinerade keepern rankas av de flesta som Hockeyettans bästa på positionen och det ska bli väldigt intressant att se om 31-åringen kommer kunna leva upp till förväntningarna. 
 
HENRIC NORDIN (Back)
Kommer senast från: Vålerenga (Norge) Statistik 16/17: 50 matcher, 12 poäng (2+10)
Kommentar
Ska Hudiksvall lyckas är det givetvis viktigt att ha en stark offensiv men man måste även vara stabila i egen zon. Det är just det som nyförvärvet från Norge ska hjälpa till med, 27-åringen har sina styrkor i det defensiva spelet och han har det mesta som behövs för att lyckas på den här nivån. Säsongen 15/16 spenderades i Hockeyallsvenskan med Almtuna och Nordin lär utan tvekan vara en av Hudiksvalls nyckelspelare den här vintern. 
 
PATRIK ELFSBERG (Forward)
Kommer senast från: Borlänge Statistik 16/17: 37 matcher, 27 poäng (13+14)
Kommentar
Tidigare nämnde jag att Hudiksvalls uppsättning med centrar var imponerande och det är delvis tack vare den här lovande forwarden som värvats in från Borlänge. 23-åringen har flera fina säsonger bakom sig och han har tidigare visat att han kan prestera bra när han möter starkt motstånd (Elfsberg stod för fina insatser i kvalserien för ett par säsonger sedan). Centern kan göra en hel del mål men har samtidigt noterats för 36 assist under de två senaste säsongerna vilket visar att han är en mångsidig spelare. 
 
MATS HJORT (Forward)
Kommer senast från: Mora Statistik 16/17: 51 matcher, 2 poäng (0+2)
Kommentar
Trots att han var med när Mora tog steget till SHL så är Hjort något av en doldis. Den 27-årige forwarden har spenderat flera säsonger i lite mindre klubbar men han klarade av steget till Hockeyallsvenskan på ett bra sätt (även om speltiden ibland var liten). Hjort lär inte vara en poängkung men han borde ändå kunna bidra med mycket och vara en viktig del av laget. 
 
VIKTOR HERTZBERG (Forward)
Kommer senast från: Sundsvall Statistik 16/17: 6 matcher, 7 poäng (6+1)
Kommentar
Här har vi en högintressant spelare med stor potential. Efter att ha gjort tre bra säsonger i QMJHL fick forwarden chansen att debutera i Hockeyallsvenskan med Örebro och så sent som säsongen 15/16 gjorde han 15 poäng i serien. Senast kommer Hertzberg från en skadefylld säsong men när han väl var ute på isen gjorde 26-åringen bra ifrån sig. Under de tre senaste skadefria säsongerna har forwarden noterats för 34-44-46 poäng vilket viskar om att vi nog kan förvänta oss en hel del poäng även i vinter. 
 
Hur tror du det kommer gå för Hudiksvall den här säsongen?