Rutinerad forward till Hockeyettan

Helsingborg förstärker truppen med en väldigt erfaren spelare. 
 
De senaste säsongerna har Helsingborg varit i någon form av ett av ingenmansland, man har inte riktigt kunnat utmana topplagen men samtidigt varit för bra för att egentligen behöva oroa sig för att tappa sin plats i serien. Klubben har kommit långt med sitt lagbygge och igår presenterade man värvningen av forwarden Daniel Åhsberg som är tillbaka i Sverige efter att ha spenderat de två senaste säsongerna ute i Europa. 
Han kommer att lyfta de yngre spelarna och tillföra något som vi kanske inte haft annars. Det betyder jättemycket för oss, säger tränaren Tim Brithén till klubbens hemsida. 
 
Åhsberg vänder hem till Sverige från Skottland där han representerat Braehead Clan den senaste säsongen, det resulterade i 21 poäng på 44 matcher innan laget åkte ut i kvartsfinalen av det brittiska slutspelet. 32-åringen som har Gisvaled som moderklubb får ses som en av Hockeyettans meritmässigt tyngsta värvningar, så sent som våren 2015 spelade han i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen och han har tidigare testat på spel i Elitserien med både Frölunda och Växjö.
 
Säsongen 04/05 debuterade forwarden i Hockeyallsvenskan med Växjö och det är där han gjort mest avtryck, Åhsberg har spelat närmare 400 matcher i serien vilket resulterat i 222 poäng och han har hunnit representera sex olika klubbar i serien. 
 
Det är svårt att tippa hur det kommer gå för Helsingborg den här säsongen men värvningen av Åhsberg borde göra lagets chanser större att lyckas, den rutinerade forwarden håller fortfarande hög klass och det ska bli intressant att följa hans framfart under hösten och vintern.