Lilla "over there"

England börjar bli ett favoritland för svenska hockeyspelare. 
 
Efter en lyckad säsong uppe i Östersund fanns det lite rykten om att David Lillieström-Karlsson skulle kunna få en ny chans i Hockeyallsvenskan men idag står det klart att forwarden byter spel i Sverige mot karriärens första utlandsäventyr. 24-åringen har blivit presenterad av Guildford Flames och ingår därmed i en ganska stor skara av svenska spelare som testar på spel i Storbritannien. 
- Jag har bara hört bra saker om klubben och staden. Jag ser fram emot att säsongen ska starta och bli en del av klubbens resa i högstaligan, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Den Huddingefostrade forwarden är som sagt var inte den första spelaren som gör en flytt till de brittiska öarna, från Dundee i norr till Coventry fanns det åtta svenska spelare den gångna säsongen och även den kommande säsongen lär det finnas flera blågula spelare i ligan. 
 
Om man inte har det som krävs för att nå NHL eller AHL men ändå vill ut på ett äventyr i utlandet så kan EIHL vara ett väldigt bra alternativ, det är en liga på framfart och flera av lagen har en hel del supportrar. Sheffield Steelers är det mest framgångsrika laget, man vann mästerskapet i våras och då återfanns Andreas Valdix, Markus Nilsson & Yared Hagos i truppen. Lagets assisterande tränare är också svensk, inför säsongen flyttade Jerry Andersson till England och han kommer ha samma roll även i höst. 
 
En annan svensk som kommer hålla till i Steelers i höst är Jonas Westerling, den rutinerade forwarden byter spel i allsvenskan och Södertälje mot EIHL och han borde ha goda chanser att lyckas i sin nya klubb. 
 
Man brukar säga att man åker "over there" när man testar lyckan i Nordamerika - Storbritannien kan kallas "lilla over there".