NHL

Ljus framtid för Golden Knights?

Idag tänkte vi ta en liten titt på NHL's senaste tillskott, Vegas Golden Knights. 
 
Jag skriver mest om Hockeyettan och allsvenskan men idag tänkte jag vända blicken över till andra sidan Atlanten. Jag tror ingen missat att världens största och bästa liga har fått ett nytt lag, det är USA's främsta partystad får en ny attraktion i form av Vegas Golden Knights. Efter ett par veckor med heta spekulationer kring vilka spelare som skulle lämna sina NHL-klubbar för att fortsätta karriären i ökenstaden, var det under torsdagskvällen dags för Golden Knights att presentera sina spelarvärvningar. 
 
De allra största stjärnorna var skyddade av sina respektive klubbar men man lyckades ändå knyta till sig en del skickliga spelare. Den som fick mest uppmärksamhet var målvakten Marc-André Fleury som lämnar mästarna Pittsburgh vilket gjorde att storstjärnan Sidney Crosby såg måttligt road ut på storbildskärmen. I blågult perspektiv kan vi notera att William Karlsson och Oscar Lindberg blev valda av klubben men kring den senare var det lite frågetecken och i nuläget är det lite oklart hur det blir med flytten från New York Rangers. 
 
Värvningen av Marc-André Fleury väckte mest uppmärksamhet. 
 
5 INTRESSANTA SPELARE I VEGAS GOLDEN KNIGHTS
1...Marc-André Fleury (Målvakt från Pittsburgh) Rutinerad keeper som vunnit Stanley Cup vid tre tillfällen, har även vunnit guld i OS med Kanada och har närmare 700 NHL-matcher på meritlistan - samtliga i Pittsburgh. 
 
2...Vadim Shipachyov (Forward från SKA St Petersburg) Den skicklige ryssen var den första spelaren som blev klar för spel i klubben och han kommer senast från en säsong där han noterades för 76 poäng på 50 grundseriematcher i KHL. Han stod även för 13 poäng under vårens VM-turnering och rankades av många som Europas bästa spelare den gångna säsongen. 
 
3...James Neal (Forward från Nashville) Rutinerad forward som kommer från en lyckad säsong där han stod för 41 poäng i succélaget Nashville. Har spelat drygt 600 NHL-matcher och har ett VM-silver på meritlistan. 
 
4...Jonathan Marchessault (Forward från Florida) Debuterade i NHL säsongen 12/13 men fick sitt stora genombrott den gångna säsongen då 26-åringen var Floridas skyttekung med sina 30 mål på 75 grundseriematcher. 
 
5...Cody Eakon (Forward från Dallas) Skicklig forward som hunnit med närmare 400 NHL-matcher trots att han bara är 26 år. Kommer från en medioker säsong (tolv poäng på 60 matcher) men har ett tidigare snitt på 15-20 mål per säsong.
 
Förutom alla spelare så lyckades man även säkra upp en del tidiga draftval, något man fick av ett antal klubbar istället för att välja någon av deras lite bättre spelare. Det gör att kan göra några bra "värvningar" under NHL-draften. 
 
Visst kommer Vegas Golden Knights förmodligen ha ett par tuffa säsonger framför sig men med tiden lär man bli allt bättre och det borde finnas bra förutsättningar att lyckas. Eftersom jag håller på Arizona Coyotes tycker ja det är lite extra kul att få en ny motståndare som håller till relativt i närheten.
 
Vad tycker ni om att Las Vegas får ett NHL-lag?