Sundsvall drar sig ur Hockeyettan

Den klassiska klubbens ekonomiska problem fortsätter. 
 
Som ni säkert noterat under våren så har Sundsvall haft stora ekonomiska problem vilket, bland annat, gjort att man tvingats lägga ned klubbens damlag som spelar i SDHL. Idag har man gått ut med nyheten att även herrlaget kommer dra sig ur sig serie och man väljer istället att lägga fokus på föreningens ungdomshockey där J20-laget blir det "äldsta" laget. 
- Vi kommer inte att spela Hockeyettan med vårt A-lag Herr. Vi gör ett uppehåll med laget under kommande säsong med målet att inför säsongen 2018-2019 åter ha ett lag i seriespel. Ett av skälen är att vi inte anser oss klara de ekonomiska kraven och således den licens som krävs för lagen i Hockeyettan, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Det här är tyvärr inte överraskande, redan under förra säsongen började man gå ut med att ekonomin sakta men säkert blivit sämre och det blev inte bättre av att man misslyckades att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Att laget spelar i den norra serien är knappast en fördel, resorna är väldigt långa och det är svårt att få in mycket intäkter när lag som Vännäs eller Teg kommer på besök (inget ont menat om just dessa lag). 
 
Det är naturligtvis synd att Sundsvall måste dra sig ur seriespelet men samtidigt är det ett klokt beslut, nu får man chansen att börja om och sakta men säkert göra klubben starkare igen.
 
Det här betyder att ett antal riktigt duktiga spelare plötsligt står utan klubb, här är fem spelare som borde vara intressanta för andra lag i serien. 
1) Christoffer Persson
Rutinerad forward som stod för 18 mål och totalt 35 poäng den gångna säsongen. Har spelat närmare 90 matcher i Hockeyallsvenskan och borde kunna ta en plats i de flesta lagen i Hockeyettan. 
2) Markus Kinisjärvi
Offensivt skicklig forward som gjorde 25 poäng i allsvenskan säsongen 15/16. Kommer senast från en säsong där han noterades för 40 poäng på 42 matcher och han var en av lagets nyckelspelare. Har gjort 94 poäng på lika många matcher i serien. 
3) Robert Lantosi
Forwardslöfte som debuterade i Hockeyallsvenskan säsongen 13/14. Efter att ha spelat i klubbar som Västerås och Vita Hästen flyttade han till Sundsvall inför den gångna säsongen, vilket resulterade i 29 poäng på 43 matcher. Skulle mycket väl kunna vara aktuell för en återkomst till Västerås. 
4) Johan Eriksson 
Rutinerad back som har över 100 allsvenska matcher på meritlistan. Är främst en defensivt stark spelare men kan även producera en del poäng på den här nivån. Har representerat Sundsvall de senaste sex säsongerna. 
5) Mathias Franzén 
Poängstark spelare som gjorde 60 poäng säsongen 12/13. Har spelat i både SHL och Hockeyallsvenskan men är som bäst i Hockeyettan där han noterats för 92 poäng på 74 matcher. Stod för 18 mål och totalt 38 poäng den gångna säsongen.