Se hit, sportchefer

Nu väntar ett par viktiga månader för de allsvenska sportcheferna. 
 
Hockeysäsongen börjar sakta men säkert närma sig sitt slut men det är nu som vissa i klubbarna börjar sitt viktigaste jobb. Nu ska sportchefer från norr till syd ge sig ut på fina pusselbitar att lägga i sitt lagbygge, en del kommer vända blicken utanför landet i jakt på rätt spelare men det finns andra möjligheter. De senaste åren har nykomlingar som Vita Hästen, IK Pantern, Tingsryd och Västervik visat att man kan slå sig in från Hockeyettan - något som även borde gälla enskilda spelare. Här är några spelare som de allsvenska sportcheferna borde ta en extra titt på. 
 
Tomas Wallgren, Skövde 
Ålder: 30 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 32 matcher, 6+14=20 poäng, 4 utvisningsminuter. 
Kommentar
Här har vi en skicklig tvåvägsspelare som vet vad som krävs för att lyckas på en hög nivå, redan säsongen 2004/05 debuterade han i Elitserien med Luleå och sedan dess har han hunnit med att spela närmare 200 matcher i allsvenskan - senast i Asplöven. Förra säsongen öste 30-åringen in poäng uppe i Piteå och den här säsongen har han gjort bra ifrån sig i både Arboga och Skövde. Jag vill inte låta allt för självsäker men jag skulle ändå kunna sätta en slant på att Wallgren skulle kunna spela i en allsvensk 3-4:e kedja om han fick chansen. 
 
Nick Hedemyr, Haninge Anchors
Ålder: 22 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 40 matcher, 23+15=38 poäng, 34 utvisningsminuter. 
Kommentar
Ofta letar sportchefer efter målskyttar utanför landets gränser men det finns målfarliga spelare även i Hockeyettan, den AIK-fostrade forwarden är utan tvekan en sådan. Den säsongen har 22-åringen har tagit stora kliv under säsongen vilket bland annat ledde till en tredjeplats i grundseriens skytteliga. Får han bara chansen i rätt roll så skulle nog även Hedemyr kunna göra hyfsat ifrån sig i allsvenskan. 
 
Tobias Sandberg, Borlänge 
Ålder: 23 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 23 matcher, 91.0% (grundserie+allettan).
Kommentar
De senaste säsongerna har flera målvakter tagit steget från Hockeyettan till allsvenskan på ett väldigt bra sätt och en som också borde vara värd en chans att åtminstone få visa upp sig är Tobias Sandberg. Han var på gränsen att slå sig in i djurgårdens A-lag men istället blev han utlånad till ett gäng Hockeyettanlag där han gjort bra ifrån sig. De tre senaste säsongerna har han varit en viktig kugge i Kalix, Örnsköldsvik & Borlänge och nu borde han vara redo att känna på allsvenskt spel. 
 
Douglas Lögdal, Mariestad 
Ålder: 24 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 46 matcher, 23+40=63 poäng, 20 utvisningsminuter. 
Kommentar
Inför den här säsongen plockade BIK Karlskoga tillbaka Carl Persson från Kristianstad och han slog verkligen igenom med dunder och brak. Douglas Lögdal är en annan spelare som borde kunna göra något liknande, han borde åtminstone vara värd en chans på allsvensk nivå. Den här säsongen har centern varit en av västra seriens bästa offensiva spelare och både moderklubben Södertälje och Timrå (där han spelat juniorhockey) borde hålla ett öga på den skicklige spelaren. 
 
Martin Lundberg, Väsby
Ålder: 27 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 41 matcher, 14+26=40 poäng, 14 utvisningsminuter. 
Kommentar
Lundberg gjorde allsvensk debut för närmare tio år sedan men 2010 flyttade han över till andra sidan atlanten och när han vände hemåt blev det spel i Vallentuna. Sedan dess har han öst in poäng och den här vintern har han varit en av överraskningslaget Väsbys bästa spelare. 
 
Viktor Bolin, Nybro
Ålder: 24 år Position: Back Statistik den här säsongen: 41 matcher, 7+17=24 poäng, 20 utvisningsminuter. 
Kommentar
Nybro har varit överraskande bra den här säsongen, mycket tack vare Viktor Bolin som gjort sin bästa säsong hittills i karriären. Under vintern har han varit utlånad till Tingsryd ett par matcher och visst borde klubben vara intresserade av att ge honom nya chanser nästa säsong. 
 
Tobias Björklund, Mariestad 
Ålder: 22 år Position: Back Statistik den här säsongen: 40 matcher, 15+26=41 poäng, 43 utvisningsminuter. 
Kommentar
Även Mariestad har gjort en väldigt bra säsong, laget nådde playoff 3 där Troja-Ljungby blev för svåra men man ska ändå vara väldigt nöjda med sin insats. En av spelarna som överraskat på mig är den offensivt skickliga backen Tobias Björklund som var bra redan förra säsongen då han spelade upp Södertälje till Allsvenskan. I nuläget är det ingen annan back i Hockeyettan som haft ett lika bra poängsnitt som den 22-årige Värmlänningen.