SHL

Too little too late?

Har Leksand vaknat för sent?
 
Igår hade Mora chansen att säkra ett SHL-avancemang men då krävdes vinst borta mot Leksand. Det skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka, hemmalaget var på ett härligt spelhumör och när Mattias Ritola satte 3-0 i andra perioden kändes matchen mer eller mindre avgjord. Leksand vann tillslut med 4-1 och har därmed vunnit sin andra match i kvalspelet men orkar man verkligen vinna ytterligare två matcher. 
 
Jag brukar inte heja på något speciellt lag i såna här kvalmöten men den här gången håller jag faktiskt tummarna för Mora, laget har gjort en väldigt stark säsong och är värda ett avancemang. Man vann den allsvenska grundserien och besegrade sedan BIK Karlskoga i tre raka matcher, det är väldigt imponerande. Jag är även imponerad över hur bra man lyckats med sina värvningar, bara under slutet av säsongen har man spetsat till truppen med spelare som Viktor Amnér (allsvenskans bästa offensiva back?) och inte minst Matt Bailey som gjort 14 poäng på lika många matcher. 
 
Viktor Amnér har gett Mora extra styrka den senaste tiden. 
Foto: Johnny Anderson
 
Trots gårdagens förlust talar mycket för att Mora tillslut kommer ta klivet upp, imorgon är det Collitins grabbar som har hemmaplan och då skulle det passa utmärkt att vinna sin fjärde match mot den stora rivalen. 
 
Hur tror ni läsare att det här SHL-kvalet kommer sluta, tar sig Mora upp eller lyckas Leksand hålla sig kvar?