Rutinerad målvakt till Hockeyettan

Hockeyettan blir en profil starkare. 
 
Härom dagen gick Mariestad ut med att man värvar den allsvenske forwarden Eddie Davidsson och idag är det Örnsköldsviks tur att slå på den berömda värvningstrumman. En minst sagt rutinerad spelare är klar för laget. Det handlar om målvakten Michal Zajkowski som vänder hem till Sverige igen efter att ha spenderat de tre senaste säsongerna ute i Europa, senast i Skottland. 
Det känns jättekul och inspirerande att komma hem. ÖHF är en klubb på stark framgångsmarsch och det blåser positiva vindar kring föreningen. Jag ser fram emot att bli en del av detta, säger målvakten till klubbens hemsida. 
 
 
Den 33-årige målvakten får verkligen räknas som ett tungt nyförvärv sett till meriterna, den polskfödde keepern debuterade i Elitserien redan säsongen 01/02 och har sedan dess hunnit spela i klubbar som Sundsvall, Björklöven, Örebro och Tingsryd. Säsongen 2013/14 är Zajkowskis senaste i svensk hockey, då spelade han i allsvenskan med Oskarshamn och hade en räddningsprocent på drygt 90 och spelade 30 matcher. 
 
Sedan säsongen i Oskarshamn har den rutinerade målvakten spelat i franska Grenoble, norska Lillehammer och senast i skotska Braehead Clan där han stod totalt 41 matcher under vintern. Zajkowski borde bli Örnsköldsviks förstaval i kassen men samtidigt finns den lovande talangen Emil Hedman och skapar en härlig konkurrenssituation. 
 
FAKTA: Michal Zajkowski
Ålder: 33 år 
Position: Målvakt
Moderklubb: Modo HK
Statistik den senaste säsongen: 40 matcher, 89.5% (Braehead Clan, EIHL)
Meriter: 15 juniorlandskamper, SM-guld, 69 SHL-matcher, 237 allsvenska matcher.